Henning Nielsen (til venstre) og Flemming Iversen kan begge fejre 40-års jubilæum hos Outrup Vinduer & Døre. Foto: PR.
Henning Nielsen (til venstre) og Flemming Iversen kan begge fejre 40-års jubilæum hos Outrup Vinduer & Døre. Foto: PR.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Der er samlet i alt 80 års erfaring og viden om vinduesproduktion hos Henning Nielsen og Flemming Iversen.

De har begge i maj måned rundet hvert sit 40-års jubilæum hos Outrup Vinduer & Døre, men ingen af dem har planer om at stoppe lige foreløbig.

Dels fordi de med deres henholdsvis 59 og 57 år har en del år tilbage på arbejdsmarkedet inden pensionsalderen, men især fordi de begge stadig er rigtig glade for jobbet og kollegerne.

– Outrup er en god arbejdsplads, hvor der er et godt sammenhold med kollegerne, og når man er godt tilfreds, er der jo ikke rigtigt nogen grund til at søge videre. Jeg startede som arbejdsdreng efter skoletid og har siden løbende tillært mig ny viden i virksomhedenHenning Nielsen, der bor i Sundby på Mors.

– Jeg har prøvet flere forskellige typer opgaver og afdelinger, og i dag arbejder jeg i montage-afdelingen, hvor jeg monterer glas og lister, som er et af de sidste led i produktionsprocessen. Det er meget tilfredsstillende at stå med det færdige resultat, ikke mindst når det er ekstraordinære projekter som for eksempel buede eller skrå elementer, der er vældig flotte.

Outrup Vinduer & Døre blev grundlagt i 1968 på Mors, hvor vinduer og døre fra virksomheden stadig bliver produceret i dag.

Fabrikken har løbende udviklet sig inden for maskiner og teknologisk udstyr samtidig med, at det solide, danske håndværk fortsat er en vigtig del af produktionen, hvor en del af de solgte vinduer og døre designes og produceres efter kundens særlige ønsker til udformning og æstetik.

– Jeg kom i lære som maskinsnedker hos Outrup efter at have været arbejdsdreng. Jeg er vokset op stort set ved siden af fabrikken, så min far skaffede mig jobbet og siden lærepladsen, hvilket passede mig fint, for jeg vidste ikke rigtigt, hvad jeg ville efter folkeskole, siger Flemming Iversen, der bor i Skive.

– Jeg befinder mig rigtig godt i maskinafdelingen, hvor jeg har fulgt den teknologiske udvikling på tætteste hold. Jeg har været med til at lave programmerne til et par maskiner, og jeg kan rigtig godt lide at nørde med teknologien og at lære nye maskiner at kende løbende. Derudover er Outrup et godt sted at være med masser af gode kolleger, som jo er en vigtig del af jobbet og arbejdsglæden.

Både Henning Nielsen og Flemming Iversen fortsætter ufortrødent hos vinduesproducenten i de kommende år efter deres første 40 år hos virksomheden.