AAB bygger almene boliger i Carlsberg Byen.
AAB bygger almene boliger i Carlsberg Byen.

AAB står bag de første almene boliger i Carlsberg Byen. Projektet omfatter tre bygninger ud mod Vesterfælledvej, og afdelingen vil i alt få 226 boliger fordelt på 195 ungdomsboliger og 31 familieboliger, skriver AAB i en pressemeddelelse.

I bygningen ind mod Kildepladsen vil der være mulighed for caféaktiviteter i stuetagen. Herudover indrettes der fællesarealer, vaskelounges samt tagterrasser. Der vil være adgang til tagterrasserne fra trapperum og udvendige altantrapper, fremgår det videre.

– Vi er glade for at kunne være de første, der bygger alment i Carlsberg Byen. København har kæmpe behov for boliger, der er til at betale, og Carlsberg Byen rummer mange kvaliteter, som også vores beboere vil få glæde af, siger administrerende direktør Christian Høgsbro fra AAB i meddelelsen.

– Vi ser skrækeksempler på, at privat opførte ungdomsboliger er så sindssygt dyre, at de unge ikke har råd til at flytte ind i dem. Vi vil en anden vej med vores almene ungdomsboliger, som skal være for alle. Ejendommen rummer også en række familieboliger, og vi tror på, at en ejendom med både unge og familier til sammen skaber et godt og trygt miljø.

Når de nye boliger står klar til indflytning, har overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) lovet at være blandt dem, som byder de nye beboere velkommen. AAB forventer, at de første beboere kan flytte ind i 2023.

De nye boliger ligger centralt på Vesterbro. Som nabo til ejendommen mod syd ligger Campus Carlsberg, der er en del af Københavns Professionshøjskole.

Carlsberg S-tog station ligger mindre end 200 meter fra ejendommen, og lige overfor ligger Vesterbro Svømmehal.

Man kan skrive sig op til boligerne fra oktober 2022.