Aalborg Kommune har solgt grunde på Sorthøj til boligudviklere

Aalborg Kommune sælger byggefelter på Sorthøj til henholdsvis A. Enggaard Holding og Egetbo Ejendomme ved Torben Nielsen, der udvikler et projekt i samarbejde med Mads Peter Veiby.

Aalborg Kommune oplyser i en pressemeddelelse, at By- og Landskabsudvalget i dag har godkendt salget af byggefelt A1 og A2 på Sorthøj i Aalborg.

Byggefelterne ved Hasseris har været udbudt til salg i perioden fra den 22. december 2022 til den 7. februar 2023, og det har ikke skortet på interesse for grundene i området ved det mondæne boligkvarter.

– Vi har oplevet stor interesse for de to byggefelter. Faktisk har vi fået 18 købstilbud i alt – ni købstilbud på byggefelt A1 og ni på byggefelt A2. Det fortæller os, at der fortsat er stor interesse i markedet for at erhverve arealer, når arealerne, som disse, er attraktivt beliggende, udtaler rådmand i By og Land, Jan Nymark Rose Thaysen (V), i pressemeddelelsen om salgene.

Lokalplanen udlægger området til etageboliger samt fritliggende boliger i form af eksempelvis villaer eller rækkehuse på grunde under 700 kvadratmeter.

Det ene areal omfatter 18.260 kvadrameter med mulighed for 5.750 kvadratmeter byggeri. Det er for 32,6 millioner kroner blevet solgt til anpartsselskabet Egetbo Ejendomme, der ejes af den lokale udvikler Torben Nielsen.

Illustration: Aalborg Kommune.
Illustration: Aalborg Kommune.

Han vil efter planen gennemføre et projekt gennem et projektselskab, der stiftes i samarbejde med iværksætter Mads Peter Veiby, som blandt andet er medstifter af SpilNu.dk.

Det andet areal på 13.678 kvadratmeter er solgt for 17,4 millioner kroner til A. Enggaard, som for den pris køber muligheden for at opføre 4.000 kvadratmeter byggeri.

– Arealernes gode placering på det højtbeliggende område i Hasseris med store, grønne naturområder i nærområdet har tiltrukket mange købere. Samtidig har det været en unik chance for at erhverve sig de sidste byggefelter på Sorthøj. Vi forventer nemlig at gennemføre fredningen af de grønne arealer på Sorthøj i løbet af første halvår 2023, udtaler Jan Nymark Rose Thaysen.