Aalborg Kommune klar med tidsplan for nyt stadion

Visionen om et nyt stadion og en ny multihal på travbanens arealer i Aalborg går ind i ny fase. Kommunen har overtaget tøjlerne og er klar med en tidsplan.

Den 18. november præsenterede en initiativgruppe en visionen om et nyt stadion og en ny multihal i Aalborg.

Kommunen overtog stafetten med at være tovholder på projektet, og er nu klar med en tidsplan for, hvilke aktiviteter der bliver sat i gang for at komme videre med at realisere ønskerne.

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Borgmester i Aalborg Kommune, Lasse Frimand Jensen (S), fortæller i meddelelsen, at der er mange aktiviteter, som skal igangsættes, inden der kan fløjtes til kamp på et nyt stadion, der potentielt kan få plads til op til 30.000 tilskuere.

Sådan ser den foreløbige vision for et nyt stadion og en ny multiarena på travbanens arealer i Aalborg ud. Visualisering: C.F. Møller Architects.
Sådan ser den foreløbige vision for et nyt stadion og en ny multiarena på travbanens arealer i Aalborg ud. Visualisering: C.F. Møller Architects.

– Jeg sætter stor pris på det initiativ, aktørerne viser, og vi er i Aalborg Kommune klar til at drible videre med bolden. Første skridt er, at vi holder et møde med de involverede klubber og kulturinstitutioner i januar for at få endnu mere viden om de behov, aktørerne har. Derudover vil første halvår af 2024 bestå af opgaver med at udforske de planmæssige, økonomiske og juridiske rammer samt overslag på anlægsudgifter, udtaler Lasse Frimand Jensen.

Organiseringen af projektet i forundersøgelsesfasen på plads. Ifølge Aalborg Kommune bliver der et tæt samarbejde med klubberne og kulturinstitutionerne undervejs.

I andet halvår af 2024 skal trafikale forhold undersøges, og der sættes lup på samspillet mellem projektet og den øvrige byudvikling. Desuden skal der kigges på, hvilke processer der skal være for borgerinddragelse. Endeligt skal der i andet halvår af 2024 tages politisk stilling til projektet.

Formand for Erhverv Norddanmark, advokat Rasmus Haugaard.
Formand for Erhverv Norddanmark, advokat Rasmus Haugaard.

I 2025 forventes det, at et mere konkret projektforslag med optioner, og mulighed for etapevis gennemførelse af projektet kan gå i gang.

– I initiativgruppen ser vi frem til møderne med kommunen, hvor vi kan sætte flere ord på de potentialer, vi ser. Klubberne får allerede nu mange spørgsmål, og selvom mange er nysgerrige på, hvornår vi kan gå i gang med at bygge, er det fornuftigt at lave en grundig behovsafdækning. Vi oplever, at der er mange synergier mellem aktørerne, og vi ser store gevinster i at forene sports- og kulturbegivenhederne yderligere i byen, siger formand Rasmus Haugaard, Erhverv Norddanmark, der er én af initiativtagerne til visionen.

Om visionen

Visionen indeholder et nyt fodboldstadion, en ny håndbold- og koncertarena – og en modernisering af Aalborg Kongres & Kultur Center.

De otte organisationer og virksomheder bag visionen er: Erhverv Norddanmark, AaB, DBU, Aalborg Håndbold, Aalborg Pirates, SIFA, Spar Nord Arena – Aalborg Væddeløbsbane og Aalborg Kongres & Kultur Center.

Kilde: Aalborg Kommune.