Aarhus tester byrum på tre torve

Væk med bilerne og ind med bænke, træer og blomsterkummer. Aarhus tester nye byrum på Vesterbro Torv, Fredens Torv og Vor Frue Kirkeplads.

Bilerne dominerer både på Vesterbro Torv og Fredens Torv i Aarhus, men det bliver dog gjort op med hen over sommeren. De firhjulede må vige for bænke, træer og blomsterkummer, oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

– I takt med at vi bliver flere byboere, skal vi også se på, hvordan vi løser et stigende behov for rekreative byrum og mere bynatur. I første omgang er det et forsøg over sommeren, men hvis det bliver en succes, forestiller jeg mig, at vi skal arbejde for mere permanente løsninger, udtaler Steen Stavnsbo (K), rådmand for Teknik og Miljø, i pressemeddelelsen.

Vor Frue Kirkeplads – der i modsætning til de to andre pladser allerede inviterer til ophold og leg i form af bænke og en petanquebane – får også nyt udtryk over sommeren. Her er allerede opsat plantekummer med krydderurter og sommerblomster, flere runde bænke og et bordtennisbord, skriver Aarhus Kommune.

Bortset fra handicapparkeringspladserne bliver alle parkeringspladser på de to øvrige torve nedlagt, mens forsøget står på.

Teknik og Miljø er i dialog med lokale erhvervsdrivende og restaurationer om forskellige aktiviteter på pladserne hen over sommeren, men der er fortsat rum for gode ideer. Der arbejdes således på en plan for, hvordan borgerne i Aarhus kan blive inddraget i arbejdet med, hvordan de tre torve skal tage sig ud.

Vesterbro Torv, Fredens Torv og Vor Frue Kirkeplads er omdannet frem til den 1. oktober 2022, skriver Aarhus Kommune.