Adapteo køber udlejningsforretning af konkurrent

Adapteo køber udlejningsforretningen af konkurrenten Jytas med henblik på at styrke sin markedsposition i Danmark.

Adapteo Group har indgået aftale om at overtage udlejningsforretningen i Jytas, som tilbyder modulbyggeri. Med handlen vil Adapteo styrke sin markedsposition i Danmark.

Det skriver modulbyggeren i en pressemeddelelse.

– Købet af Jytas udlejningsforretning markerer en vigtig milepæl for Adapteo og udgør en betydelig mulighed for at forbedre vores tilbud i Danmark. Deres ekspertise inden for social infrastruktur og bæredygtighed stemmer perfekt overens med vores forpligtelse til at levere højkvalitets, tilpasningsdygtige og cirkulære bygninger, udtaler Johanna Persson, administrerende direktør i Adapteo Group.

– Dette strategiske skridt styrker ikke kun vores markedsposition i Danmark, men skaber også grundlaget for at forfølge lignende muligheder på andre markeder.

Jytas udlejningsforretning omfatter 50.000 kvadratmeter modulbyggeri til kontorer, skoler og sundhedsapplikationer, der udlejes på langsigtede kontrakter. Lokalerne genererede en lejeindtægt på 80 millioner danske kroner i 2023, oplyser Adapteo.

– Jytas har i flere år været dedikeret til udvikling af high-end modulbyggeri. Disse bygninger er alle designet til at blive genbrugt, hvilket muliggør en høj grad af cirkularitet, som er i overensstemmelse med de stadig stigende bæredygtighedsinitiativer, der driver byggebranchen, udtaler Christian Torp, administrerende direktør i Jytas

– Gennem samarbejdet med Adapteo sigter Jytas mod at fastholde sin nuværende høje vækstbane og vil kunne spille en endnu større rolle i at understøtte kundernes omstilling til grønnere bygningsløsninger.

Andreas Löfgren, administrerende direktør i Adapteo Danmark. Foto: PR.
Andreas Löfgren, administrerende direktør i Adapteo Danmark. Foto: PR.

Adapteo fortsætter med at udvide sit geografiske fodaftryk både organisk og uorganisk i hele Europa.

I 2020 købte Adapteo Dutch Cabin Group, en fremtrædende aktør med aktiviteter i Holland, Tyskland og Belgien.

Derudover udvidede Adapteo sin indflydelse i Norge gennem det strategiske opkøb af Stord Innkvartering, og i slutningen af 2021 styrkede Adapteo sin position i Danmark yderligere ved at erhverve de modulære bygningsaktiver i Ajos fra MT Højgaard.

Købet af udlejningsforretningen i Jytas forventes gennemført i andet kvartal af 2024.

– Det er en kæmpe milepæl for os. Ikke alene er Jytas A/S moduludlejningsforretning i overensstemmelse med vores strategiske mål, men de åbner også døre inden for premium modulbyggeri og nye kunder. Jeg er dybt stolt og begejstret over de muligheder, de giver, udtaler Andreas Löfgren, administrerende direktør i Adapteo Danmark.