Ikke siden 1986 har en dansk landbrugsskole bygget nyt hovedkvarter. Det bliver der nu ændret på, for byggeplanerne for Agroskolens nye skole er netop blevet godkendt af bestyrelsen for Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier, oplyses det i en pressemeddelelse.
Placeringen bliver i kernen af Herningsholms campusområde på Lillelundvej.
– Vi glæder os til at bringe kulturen og værdierne, der kendetegner en landbrugsskole af høj kvalitet, ind i et topmoderne miljø i Herning, udtaler Jeppe Bomann, forstander og uddannelsesleder på Agroskolen.
Ifølge Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier skal den nye landbrugsskole være “et markant byggeri, der både tjener sine funktioner og er smukt at se på”.
Bygningens konstruktion får mange fællestræk med staklader, som i landbruget fortrinsvis har tjent det formål at sikre opmagasinerede afgrøder.
Skolen bliver bygget med plads til 100 elever og mulighed for let at udvide, så der kan blive plads til op til 200 elever.
Desuden bliver skolehjemmet i Herning udvidet til at kunne rumme 250 elever. Samtidig bygger BRF-Fonden et af deres tre håndværkskollegier i tilknytning til Herningsholm og tæt på den nye landbrugsskole.
Ifølge Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier vil den nye landbrugsskole vil koste 35-40 millioner kroner, og den forventes at stå færdig i 2025.
dertil kommer så udvidelsen af skolehjemmet og forbedrede faciliteter på landet uden for Herning.
Tanken bag byggeriet er, at skolen bliver et hjem væk fra hjemmet – et hjerterum med fokus på fagligheden og fællesskabet, lyder det fra Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier.
Om Agroskolen
Agroskolen er oprindelig en fusion mellem landbrugsskolerne Hammerum, Borris ved Skjern og Kongensgaard ved Lemvig.
Agroskolen startede med at hedde Hammerum Landbrugsskole i 1938 i bygninger opført i 1928.
I 1999 blev landbrugsskolen fusioneret med landbrugsskolerne Borris og Kongensgaard ved Lemvig. Her blev det fælles navn Agroskolen født.
Agroskolen fusionerede med Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier i 2018. Siden sammenlægningen i 2018 har søgningen til landbrugsuddannelsen været stigende.
På landsplan begyndte 21 procent flere på en landbrugsskole i januar 2023 sammenlignet med 2021, og til august 2023 er optaget på danske landbrugsskoler steget med 15 procent i forhold til sidste år.
Optaget på Agroskolen afspejler den positive udvikling i hele landet med en fordobling på grundforløbet til august 2023 sammenlignet med 2022.
Kilde: Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier.