Direktør og ejer Andreea Kaiser fra Alfa Development. Foto: PR.
Direktør og ejer Andreea Kaiser fra Alfa Development. Foto: PR.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Direktør og ejer Andreea Kaiser fra Alfa Development trodser de ellers lidt matte markedsudsigter, hvor de høje renter betyder faldende investeringslyst og presser byggelånsrenten.

Ifølge en pressemeddelelse fra ejendomsudviklingsfirmaet ser hun positivt på mulighederne inden for by- og ejendomsudvikling i 2024. Og hun er klar til at slå til, hvis de rigtige projektmuligheder viser sig.

– Vi sætter ekstra kul på vores vækststrategi og er åbne for projektmuligheder i metropolregionerne omkring København, Aarhus, Stockholm samt i Lund og Malmö. Når det er sagt, opererer vi med langt sigte og venter gerne på de helt rigtige projekter, der giver os mulighed for at udfolde vores visioner for by- og boligudvikling, siger Andreea Kaiser.

Alfa Development forventer ved udgangen af 2024 at have lokalplaner godkendt for opførelse af godt 90.000 kvadratmeter byggeri, hvilket omfatter en stor andel af boliger til mellemindkomstsegmentet. Hertil kommer yderligere godt 60.000 kvadratmeter over de kommende år i Danmark, mens der sideløbende arbejdes på udviklingsprojekter i Stockholm og Skåneregionen.

Blandt de igangværende danske projekter er Rovsingsgadekvarteret i København, Valhøjkvarteret i Rødovre samt Mørkhøj Bygade i Søborg, mens et stort udviklingsprojekt for Naturbydelen Marienlyst i Aarhus afventer lokalplanprocessen.

Flere nyansættelser skal understøtte strategien

Som et led i vækststrategien har Alfa Development oprustet med to nye profiler inden for by- og ejendomsudvikling.

Hakan Tasdemir startede som projektudviklingsdirektør i december 2023. Han kommer fra en tilsvarende stilling hos FB Gruppen.

Den 1. januar 2024 startede Oliver Lorentz Larsen som senior developer. Han kommer senest fra en stilling som projektudvikler hos Nordstern.

I Rødovre har Alfa Development færdiggjort flagskibsprojektet IrmaByen omkring Kaffetårnet, som virksomheden i 2015 købte af Rødovre Kommune.

Nu skal firmaets Build to-Rent koncept, Living By Alfa, skaleres og videreudvikles som en del af vækststrategien.

Andreea Kaiser spår store muligheder for Build-to-Rent trenden både i Danmark og Sverige, og Alfa Development vil udvikle konceptet både i eget regi samt i regi af strategiske samarbejder.

– Build-to-Rent er en stærk trend i blandt andet USA og Storbritannien og til dels også i Sverige. Flere og flere mennesker efterspørger mindre boliger, der er til at betale, og ønsker til gengæld at få mere bekvemmelighed, service og fællesskab i hverdagen. Det imødekommer vi med Living By Alfa, der kobler det bedste fra at bo i egen lejlighed med serviceniveauet på et hotel, siger Andreea Kaiser.

I IrmaByen er mere end 160 lejligheder en del af Living By Alfa, og boligerne blev ifølge ejendomsudviklerfirmaet revet væk på kort tid. Det næste Living By Alfa projekt i Københavnsområdet er i støbeskeen, og missionen er, at konceptet tages videre til Aarhus, Stockholm og Skåne.

Alfa Development har godt 30 medarbejdere, og virksomheden har aktiviteter i Danmark og Sverige.