AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Sammen med Sparekassen Sjælland-Fyn købte Andel sig for nylig ind i solcelleleverandøren Solartag, og nu køber Andel køber Tryggevælde Solpark af European Energy. Det oplyser fibernetkoncernen i en pressemeddelelse.

Tryggevælde Solpark, der ligger ved Faxe, har en energikapacitet på 55 megawatt og har været i produktion siden januar 2022.

– Det er helt uomgængeligt, at Danmark får brug for meget mere energi fra vedvarende energikilder, udtaler administrerende direktør Jesper Hjulmand i meddelelsen om baggrunden for købet af Tryggevælde Solpark.

– Solen er ny energikilde for os, idet vi hidtil har fokuseret stærkt på produktion af vedvarende energi fra vind. Dette engagement fastholder vi, blandt andet via arbejdet med den kommende energiø i Nordsøen, og så investerer vi strategisk i en bred værdikæde, uddyber han.

European Energy har udviklet, opført og drevet Tryggevælde Solpark, som producerer cirka 60 millioner kilowatt-timer om året. Det svarer i runde tal til elforbruget i 15.000 husstande. Parken er beliggende i nærheden af Faxe og dækker et areal svarende til cirka 100 fodboldbaner. I forbindelse med handlen overtager Andel et 30-årigt lejemål på jorden.

– Det samarbejde, som vi har haft med Andel omkring Tryggevælde, har vi været glade for i vores virksomhed. Både Andel og European Energy anerkender, at udbygning af vedvarende energikapacitet er fundamentet for samfundets fremtidige energibehov, udtaler Knud Erik Andersen, administrerende direktør for European Energy.

Andel-koncernen er i forvejen engageret i el-distribution samt kundeløsninger inden for energi, fiber og opladning af elbiler. Energiproduktionen kommer fra havvindmølleparken Rødsand 2 samt medejerskab af Ørsted.

European Energy vil fortsat stå for driften af Tryggevælde Solpark. Parterne ønsker ikke at oplyse finansielle forhold omkring handlen.