Sofia Klemmensen er genhusningskonsulent i Grenaa Andelsboligforening. Foto: Boligkontoret Danmark.
Sofia Klemmensen er genhusningskonsulent i Grenaa Andelsboligforening. Foto: Boligkontoret Danmark.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Renoveringen af afdeling 21 på Fuglevænget 16-62 i Grenaa er i fuld gang, og det betyder et gevaldigt løft både udvendigt og indvendigt i boligerne. Desuden skal en stor gruppe beboere genhuses.

Grenaa Andelsboligforening har derfor ansat Sofia Klemmensen som genhusningskonsulent.

Hun skal sørge for, at genhusningen forløber planmæssigt og at beboerne holdes godt orienteret under hele processen.

Det skriver andelsboligforeningen i en pressemeddelelse.

– Det har været en lang planlægningsfase, så det er meget tilfredsstillende, at håndværkerne nu er godt i gang med de udvendige arbejder. Vi glæder os til at følge processen og ikke mindst til at se det færdige resultat om et par år, siger afdelingsformand i afdeling 21 Gydda Thyme.

Beboerne i de fire boligblokke skal genhuses løbende over de kommende to år.

– Det er jo mennesker, der for en stund skal flytte ud af deres bolig, og det er klart, at det kan skabe bekymringer og en masse spørgsmål, siger Sofia Klemmensen, der er genhusningskonsulent i Grenaa Andelsboligforening.

Fra midt august i år genhuses de første 13 beboere. Beboerne i lejlighederne i stueetagen, skal genhuses i seks måneder, og mens beboerne i lejlighederne på 1. og 2. sal skal genhuses i cirka fire uger.

Beboerne kan blive i boligafdelingen, mens de er midlertidigt genhuset, da genhusningen kommer til at ske i boliger, der er holdt ledige til formålet.

– Planlægning og kommunikation i sådan et forløb er afgørende for, at beboerne oplever genhusningen så gnidningsfrit som muligt. Blandt andet tager jeg ud til beboerne i deres bolig og får en god snak om processen. Det er alfa og omega, at beboerne føler sig ordentligt informeret, udtaler Sofia Klemmensen.

Hun oplever, at beboerne generelt er meget samarbejdsvillige omkring den midlertidige genhusning.

ArcHus Arkitektfirma er totalrådgiver på renoveringsprojektet, som efter planen skal være gennemført i november 2026.

Den udvendige renovering omfatter blandt andet energioptimering af facader og gavle, nye åbne altaner på 1. og 2. sals lejligheder, private terrasser til boligerne i stueplan og flere parkeringspladser.

Indvendigt i boligerne omfatter renoveringen blandt andet nye hoveddøre til samtlige boliger, tilgængelighed i stuelejlighederne, et forbedret ventilationssystem og forbedring af fibernettet.

I oktober begynder endnu et stor renoveringsarbejde i en anden boligafdeling i Grenaa Andelsboligforening, når afdeling 23 Fuglevænget nr. 8-14 skal i gang med en større renovering både udvendig og indvendig.