Antallet af konkurser og ledigheden falder, viser dagens nyeste tal fra Danmarks Statistik.
Der var 206 erklærede konkurser i marts 2024 blandt aktive virksomheder, når der korrigeres for normale sæsonudsving. Det er 2,3 procent færre end i februar, og til sammenligningen var der 279 konkurser i marts 2023.
Tallene tegner et billede af et stærkt arbejdsmarked, hvor det fortsat er en udfordring at få kvalificerede medarbejdere, lyder det i en pressemeddelelse fra Tekniq Arbejdsgiverne.
– Vi ligger fortsat på et historisk lavt ledighedsniveau – særligt når man ser på medarbejderne i det tekniske erhvervsliv. Derfor er det vigtigt at holde fokus på at sikre nok kvalificerede medarbejdere til de mange opgaver, der venter derude, siger Maria Elisabeth Kjærsgård-Jensen, økonom i Tekniq Arbejdsgiverne.
Ekstremt lavt niveau
Den samlede ledighed på arbejdsmarkedet er i marts faldet med 300 personer, ifølge ledighedsindikatoren fra Danmarks Statistik, men ledighedsprocenten forventes stadig at lande omkring 2,9 procent, hvor den har ligget siden november sidste år.
Læs også: Boligorganisation køber konkursramt projekt
Til sammenligning har ledigheden blandt medarbejderne i el-, vvs- og metalindustrien ligget helt nede omkring 1-2 procent over en længere periode og er kun steget minimalt siden starten af året.
Inden for Bygge og Anlæg var der 99 konkurser i marts 2024. Det er en anelse færre end i februar og væsentlig færre end i marts 2023, hvor der var 119 konkurser inden for Byggeri og Anlæg.
Hvis man zoomer ind på virksomhederne i det tekniske erhvervsliv, så er antallet af konkurser ekstremt lavt – kun en håndfuld af slagsen i løbet af marts, viser dagens tal.
– Det generelle billede er, at virksomhederne fortsat står stærkt, og det gælder ikke mindst i de brancher, vi beskæftiger os med. Derudover ved vi, at den grønne omstilling af samfundet vil øge efterspørgslen på kvalificerede medarbejdere de kommende år, samtidig med at store grupper af faglærte går på pension, siger Maria Elisabeth Kjærsgård-Jensen.