Ardex fejrer rejsegilde på udvidelse af fabrikken i Hedensted

Ardex Skandinavia udvider fabrikken i Hedensted. Med hjælp fra solceller, robotter og et omlagt kabelnet skal virksomhedens produktion gøres mere bæredygtig.

AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Administrerende direktør, Michael Nielsen fra Ardex Scandinavia. Foto: PR.
Administrerende direktør, Michael Nielsen fra Ardex Scandinavia. Foto: PR.

Ardex Skandinavia kunne i går fejre rejsegilde på en 2.000 kvadratmeter store udvidelse af fabrikken i Hedensted. Udvidelse skal give dem mere plads og mere produktion, men den omfatter også en energiforsyning, der udelukkende er baseret på solceller.

Virksomheden producerer hurtigt hærdende og hurtigt tørrende produkter til opbygning af gulve og vægge, og leverer til distributører i hele Norden og Baltikum. Det bliver samlet set til mere end 35.000 tons materialer om året, der distribueres fra Hedensted i Midtjylland, oplyses det i en pressemeddelelse.

Taget på det nye byggeri dækkes af solceller, så fabrikkens fremtidige strømforbrug kan dækkes 100 procent af den strøm, som genereres af solcellerne. Skulle det knibe med solskinstimerne, bruger fabrikken udelukkende grøn strøm fra vindmøller.

– Vi har alle et ansvar for at begrænse klimaforandringerne. Ikke mindst i byggebranchen. Ved at dække de nye bygninger med solceller, kan vi selv skaffe strøm og desuden frigive den grønne strøm vi i forvejen får fra vindmøller til andet brug, udtaler administrerende direktør Michael Nielsen fra Ardex i meddelelsen.

Bæredygtigheden kommer dog også til at snige sig ind i selve lokalerne, hvor robotter og et omlagt kabelnet på sigt skal gøre produktionens energikilder CO2-neutrale.

– Udvidelsen skal på sigt gøre plads til endnu mere innovation og robotstyring, som vil opgradere vores produktion af flydende produkter som primere og dispersioner. Derudover har vi valgt at omlægge hele kabelnettet i fabrikken, for at kunne skabe vores egen energi. Både ved hjælp af solcellerne og ved at skabe en total uafhængighed af gas til opvarmning. Desuden er Hedensted en klimavenlig placering for os, fordi vi i Midtjylland er tæt på de råvarer, vi anvender, og samtidig kan minimere mængden af CO2-tung transport til vores kunder, siger Michael Nielsen.

Ardex Scandinavia fejrer rejsegilde på udvidelse af fabrikken i Hedensted. Foto: PR.
Ardex Scandinavia fejrer rejsegilde på udvidelse af fabrikken i Hedensted. Foto: PR.

Udvidelsen markerer dog ikke kun en omlægning til mere bæredygtighed, men også en tro på voksende markedsandele for Ardex Skandinavia.

– Vi har en stor tro på, at vi gør en forskel i markedet og at vi på den lange bane vil vokse yderligere i Norden. Med mere kapacitet i Hedensted bliver det selvfølgelig muligt både at udvide vores tilstedeværelse og fortsætte med at tilbyde kunderne nogle af de mest bæredygtige produkter – som stort set alle er godkendte til brug i Svanemærkede byggerier – indenfor vores branche, slutter Michael Nielsen.

Han forventer at tage de nye bygninger endeligt i brug i starten af august 2022.

Tilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling