AstraZeneca flytter til Carlsberg Byen

Medicinalvirksomheden AstraZeneca flytter sine 100 medarbejdere fra Ballerup til 1.000 kvadratmeter lokaler i Caroline Hus i Carlsberg Byen.

AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

AstraZeneca er i vækst og flytter den 1. september hele virksomheden fra Ballerup til Caroline Hus i Carlsberg Byen. Det skriver lægemiddelvirksomheden i en pressemeddelelse.

– Vi får dels moderne rammer, kommer tæt på offentlig transport og har et pulserende byliv lige uden for døren. Men vi får samtidig også placeret os et sted, hvor vi kan tiltrække talenter. Det gælder ikke kun lægemiddeltalenter, men også folk som ved noget om IT, folk som kan lede projekter, som er digitale, der kan bygge partnerskaber eller har viden om bæredygtighed, udtaler Christof Bischoff, der er landechef for AstraZeneca i Danmark.

AstraZeneca får til huse på den øverste 4. etage i Caroline Hus – en centralt placeret bygning, hvor flere virksomheder allerede er rykket ind. AstraZeneca får knapt 1.000 kvadratmeter til rådighed inklusiv en tilstødende tagterrasse, hvor der med udsigt mod både Bryggernes Plads og Carls Have.

AstraZeneca vil i de nye rammer have rigeligt med plads til en udvidelse af medarbejderskaren fra de 100 medarbejdere i starten af 2023 til omkring 140 i 2024. Udvidelsen forventes at ske i takt med virksomhedens nuværende vokseværk samt med ambitionen om at sende yderligere 15 nye mediciner på vej på markedet inden 2030.

Del af nordisk bevægelse

Med indrykningen i Carlsberg Byen fuldender AstraZeneca i Danmark den bevægelse, der allerede har været i gang i de øvrige nordiske lande. I Sverige – som sammen med Storbritannien er virksomhedens hjemmemarked – åbnede man sidste år et nyt kontor i Stockholm i det voksende “life science cluster” i Hagastaden tæt på Karolinska Universitetssjukhuset. Også i Oslo flyttede man i 2021 til en bygning i Løren, mens man i Finland lige er flyttet til en moderne lokation i Eespo uden for Helsinki.

En væsentlig grund til, at man har lagt billet ind på lige præcis Caroline Hus, er bygningens høje energieffektivitet. Som i de øvrige nordiske lande har AstraZeneca i Danmark nemlig ambitioner om at være CO2-neutrale i 2025 og CO2-negative i 2030.