ATP Ejendomme sælger kontorbygning på Langelinie til nordjyder

ATP Ejendomme sælger kontorbygning på Langelinie til investorgruppe med TN Udvikling og Metropol Erhverv i spidsen.

En investorgruppe, der er anført af ejendomsudviklingsfirmaet TN Udvikling samt Metropol Erhverv, køber ejendommen på Langelinie Allé 31-35 i København af ATP Ejendomme. Det fremgår af en pressemeddelelse fra pensionskassen.

Ejendommen er på små 16.000 kvadratmeter og var indtil for nylig hovedkontor for advokatfirmaet Bech-Bruun.

– Med fraflytningen af Bech-Bruun har vi afsøgt de forskellige muligheder for den videre udvikling af ejendommen og området ved Langelinie. Vi ejer i forvejen flere ejendomme i området og er derfor nået frem til, at et salg er en strategisk fornuftig tilpasning af vores ejendomsportefølje, udtaler investeringsdirektør i ATP Ejendomme André Scharf.

ATP Ejendomme opførte bygningen i 2001.

– Det har været et godt forløb i forbindelse med handlen, hvor vi har fået god bistand af advokatfirmaet Poul Schmith samt haft et godt samarbejde med RED, der har haft salgsopgaven. Vi vil i den kommende tid undersøge, hvordan ejendommen skal udvikles, udtaler Torben Torp Nielsen, direktør i TN Udvikling.

I henhold til lokalplan kan ejendommen foruden den hidtidige funktion som kontordomicil også anvendes til boliger eller hotel.

Parterne har aftalt ikke at oplyse salgsprisen, og handlen er ikke tinglyst. Men TN Udvikling oplyser, at investorgruppen i forbindelse med købet har indhentet cirka 250 millioner kroner i egenkapital og opnået finansiering i Spar Nord.

– I forbindelse med denne og tidligere transaktioner i første halvår har vi indhentet kapital fra markedet, der gør det muligt at købe yderligere ejendomme ind i andet halvår. Vi ser frem til, hvad der byder sig af spændende ejendomme, supplerer Martin Risager, partner i Metropol Erhverv.

Sælger er i forbindelse med handlen blevet rådgivet af Cushman & Wakefield | RED og DLA Piper, mens investorgruppen har modtaget rådgivning fra Poul Schmith/Kammeradvokaten, Beierholm og Rasmus Jensen fra FinansPleje.