Partnere i Atra Arkitekter. Fra Venstre: Benny Susgaard, Sigurd Jakobsen, Mark Lynn Le Fèvre og Morten Hilligsøe. Foto: PR.
Partnere i Atra Arkitekter. Fra Venstre: Benny Susgaard, Sigurd Jakobsen, Mark Lynn Le Fèvre og Morten Hilligsøe. Foto: PR.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Atra Arkitekter udvider ejerkredsen med to nøglemedarbejdere. Morten Hilligsøe og Benny Susgaard bliver således knyttet tættere til virksomheden, idet de bliver medejere sammen med Mark Lynn Le Fèvre og Sigurd Jakobsen. Det oplyser arkitektvirksomheden med base i Holstebro i en pressemeddelelse.

– Først og fremmest har Sigurd og jeg ønsket at udvide ejerkredsen for at få flere faglige kompetencer ind i ledelsen som et oplagt supplement til vores arkitektfaglige baggrund. Her har vi gennem de foreløbigt henholdsvis ti og seks år, som Benny og Morten allerede har været i virksomheden, set deres faglige viden, ansvarlighed, arbejdsevne udgøre en stadigt større del af den profil, som vores kunder kender Atra Arkitekter for, og derfor er det også naturligt, at de nu indtræder i ejerkredsen, udtaler Mark Lynn Le Fèvre.

Benny Susgaard er uddannet bygningskonstruktør, byggeøkonom og er oprindeligt tømrer. I 2013 blev han en del af Atra Arkitekter. Gennem de senere år har han som projekteringschef tilført arkitektfirmaet administrative muskler samt varetaget den daglige ledelse på kontoret i Holstebro.

Morten Hilligsøe har samme uddannelsesmæssige baggrund som Benny Susgaard. Han kom til Atra Arkitekter i 2017 og har siden blandt andet arbejdet med udvikling af arkitektvirksomhedens byggefaglige og tekniske redskaber og har skabt stærke relationer til nogen af Atras vigtigste kunder.

Atra Arkitekter har mellem 2016 til 2021 oplevet en tredobling af virksomhedens omsætning og i den forbindelse er medarbejderstaben og kundekredsen vokset tilsvarende. I 2021 havde virksomheden en nettoomsætning på godt 24 millioner kroner, og resultatet før skat lød på godt 2,8 millioner kroner, mens det efter skat landede på knap 2,2 millioner kroner.

Væksten er sket med afsæt i klare strategiske mål om at ruste virksomheden til en branche domineret af større aktører, hvor kompleksiteten i projekterne stiger, og hvor kravene til rådgiverne gør det samme, lyder det fra tegnestuen.

Afsættet har gennem hele perioden været en solid base af kunder inden for det offentlige og det almene, hvor rammeaftaler med blandt andet Byggeskadefonden, og en stor vækst i omsætningen på plejehjem og børnehaver i de seneste år har været drivende faktorer.

– Vi ser det som en klar styrke i den ejerledede virksomhed, at kunderne oplever, at de møder beslutningstageren og en person, som selv har hånden på kogepladen, når de indgår aftaler med os. Derfor er det også naturligt, at en kraftig vækst, som den vi har været igennem, fører til en udvidelse af ejerkredsen, siger Sigurd Jakobsen.

Sigurd Jakobsen fortsætter som administrerende direktør, mens Mark Lynn Le Fèvre, Morten Hilligsøe og Benny Susgaard fortsat har centrale roller på tegnestuen.

– Vi er både ydmyge og stolte over at have fået muligheden for at udvide vores samarbejde med Sigurd og Mark. Gennem årene har vi opbygget et solidt partnerskab, og nu ser vi frem til at tage det til næste niveau. Det er med stor entusiasme, at vi smøger ærmerne op og tror på, at der er en mere positiv stemning på markedet, og vi er fast besluttede på at være med til at skabe den. Vores fokus vil fortsat være på den gode proces, bygbarhed og at levere kvalitetsprodukter. Sammen vil vi forme en endnu bedre fremtid for vores fælles virksomhed og skabe resultater, vi kan være stolte af, udtaler Benny Susgaard og Morten Hilligsøe.

Udvidelsen af partnerkredsen sker sideløbende med, at Atra Arkitekter er flyttet til nye mere rummelige rammer i den gamle Teknisk Skole i Holstebro. Det er også anledning til, at Atra Arkitekter præsenterer en ny strategi, som tager udgangspunkt i virksomhedens øgede fokus på byggeteknisk kvalitet og værdiskabende rådgivning.

Atra består ud over Atra Arkitekter også af søsterselskaberne Atra Arkitekter Aalborg i det nordjyske og Atra Udvikling, som også har til huse i Danmarksgade i Holstebro.