Bofællesskabet Grønne Eng i Ørestad. Foto: PR.
Bofællesskabet Grønne Eng i Ørestad. Foto: PR.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Grønne Eng i Ørestad er åbnet. EcoVillage er initiativtager bag bofællesskabet. Ifølge en pressemeddelelse har bofællerne ventet i årevis på at rykke ind i bofælleskabet, hvor de røde lamper for længst er blevet tændt.

Bofællesskabet byder velkommen til 60 børn og 100 voksne, der kan nyde godt af en række fælles aktiviteter såsom teenageværelser, musik- og hobbyrum samt to store fælles køkkener med fællesspisning på hverdage.

– Grønne Eng repræsenterer en ny æra for bofællesskaber i København og demonstrerer byens engagement i at skabe innovative og bæredygtige boligmiljøer. Med fokus på energieffektivitet og brugen af miljøvenlige materialer, delekvadratmetre, økologisk fællesspisning og elbilsdeleordning er Grønne Eng et skridt ind i fremtidens boligkoncept, udtaler Rasmus Larsen, administrerende direktør og medstifter i EcoVillage.

– Vi håber på, med Grønne Eng, hvor 100 familier er på venteliste, at kunne inspirere landets kommuner til at etablere langt flere urbane bofællesskaber der både tager livtag på storbyens ensomhed, men som samtidig danner rammen om en mere bæredygtig livsstil.

EcoVillage betegner Grønne Eng som “et ambitiøst projekt, der fremmer samarbejde, fællesskab og bæredygtig levevis. Bofællesskabet sigter mod at skabe et harmonisk miljø for beboere i alle aldre, hvor sociale interaktioner og langvarige bånd kan blomstre”.

Bofællesskabet er tegnet af Tegnestuen Vandkunsten og opført af FB Gruppen. Bebyggelsen består af 75 ejer- og andelsboliger på mellem 41 og 116 kvadratmeter med både etageboliger og rækkehuse i to og tre etager. HLH Entreprise har opført det knap 7.500 kvadratmeter store projekt.