AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Der bor nu flere end 94.000 indbyggere i Kolding Kommune. Befolkningstallet er steget med 500 i årets første fire måneder. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse, hvor det oplyses, at fremgang i erhvervslivet og flere tilflyttere fra nabokommuner er baggrunden for de positive tal.

Det er særligt flere unge og børnefamilier, der trækker tallet op. Dels vælger flere børnefamilier at blive boende i Kolding Kommune, og samtidig er der flytter, som flytter hertil. Samme billede tegner sig for de unge, både de 15-19 årige og de 20-29 årige, skriver kommunen.

– Man bliver næsten dobbelt så glad over tallene, når det både skyldes, at flere børnefamilier og unge ønsker at blive boende i Kolding Kommune samtidig med at unge og børnefamilier søger mod Kolding fra området omkring os. Det er et klart bevis på, at vi har noget spændende at tilbyde, siger borgmester i Kolding, Knud Erik Langhoff (V) i meddelelsen.

Mens børnefamilier og unge giver stor fremgang, udgør ukrainske flygtninge kun en mindre del af stigningen. Desuden fortsætter tendensen fra efteråret med international arbejdskraft, hvor blandt andet tyskere får job og i den forbindelse flytter til kommunen.

Befolkningstilvækst vil fortsætte

Ifølge tal fra Danmarks Statistik er Kolding Kommune gennem de seneste 10 år gennemsnitligt vokset over 400 indbyggere hvert år, og kommunens borgmester forventer, at væksten vil fortsætte. Lige nu er der flere investorer, der gerne vil udvide særligt i Kolding by eller lige i udkanten af byen, og de er derfor med at skabe endnu mere vækst, lyder det fra kommunen.

I årets første måneder har Kolding Kommune rykket videre med planlægningen af på 27 parcelhusgrunde i Eltang, en lokalplan med 230 boliger og grønne arealer i Vonsild er lige sendt i høring og støtte til 36 almene familieboliger ved Dollerup Sø i Lunderskov.

– Hvis vores virksomheder skal kunne rekruttere medarbejdere, skal vi også kunne tilbyde dem et sted at bo. Det betyder, at vi fortsat gerne vil have, at private investorer arbejder med lækre lejligheder i for eksempel Kolding midtby, men vi skal også sikre parcelhusgrunde i de attraktive områder, hvor tilflyttere ønsker at bo. Vi er nødt til at kunne tilbyde boliger i forskellige prisklasser, så der er noget for alle. Der skal være noget for alle, forklarer Knud Erik Langhoff.

I selve Kolding by bor der ifølge Danmarks Statistik knap 62.000 indbyggere. Her kan de se, hvilke danske byer, der er vokset mest gennem de seneste 10 år.

Tilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling