Bevaringsværdig ejendom fra 1688 skal rives ned i Odense

Politikere giver grønt lys til, at ny ejer kan rive bevaringsværdig ejendom på Hjallesegade ned. Den er fra 1688 - og så alligevel ikke.

Ifølge Fyens.dk har et flertal af politikerne i By- og Kulturudvalget i Odense godkendt, at et bevaringsværdigt hus på Hjallesegade 46 kan nedrives.

Avisen skriver, at ejendommen fra 1688. Men det er ifølge ejeren af ejendommen en sandhed med modifikationer.

– Det kan godt være, der står, at det er fra 1688, men jeg tvivler på, at der er meget tilbage fra 1688. Det har jo plastiktagrender og tegltag, der kun er cirka 60 år gammelt. Jeg kan se på billeder, at det havde stråtag en gang. Der er nok noget historie i placeringen, men der er sket meget med selve huset siden, siger Peter Madsen til Fyens.dk.

Ifølge Odense Bys Museer er huset opført i slutningen af 1800-tallet eller starten af 1900-tallet.

Læs også: Boliger erstatter lukket kro i Odense efter “uskønt forløb”

Stuehuset har et boligareal på 90 kvadratmeter, og der er derudover et udhus på 34 kvadratmeter. Grunden er 1.380 kvadratmeter.

Ejendommen er optaget som bevaringsværdig i med SAVE-kategori 4, men Odense Kommunes forvaltning vurderer, at bygningerne fremstår i en tilstand, som ikke er realistisk at bevare.

Ejendommen har været ubeboet i en årrække, men Peter Madsen kan næppe pålægges skylden for dens forfald, da han først i 2022 købte den for knap 2,3 millioner kroner.

Han fortæller til Fyens.dk, at han har købt ejendommen med henblik på at bygge boliger på grunden. Der bliver formentlig tale om rækkehuse, oplyser han.