Blue Capital sælger butiksejendomme for 400 millioner i “vanskeligt år”

Blue Capital har i 2022 udbudt 11 ejendomsprojekter til private investorer med alt fra dagligvarekæder til storbutikker og spisesteder.

AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Martin Kibsgaard Jensen, administrerende direktør i Blue Capital. Foto: PR.
Martin Kibsgaard Jensen, administrerende direktør i Blue Capital. Foto: PR.

Trods opbremsning på markedet for investeringsejendomme og barskere vilkår for detailhandlen har Blue Capital solgt 11 projekter med nybyggede eller eksisterende ejendomme til detailhandel og spisesteder over hele landet for samlet 396 millioner kroner. Det oplyser projektudbyderen i en pressemeddelelse.

Blue Capital har fået de 11 projekter ud over rampen, selvom 2022 bød på kraftig opbremsning i handlen med investeringsejendomme og på modvind for store dele af detailhandlen med høj inflation og rekordlav forbrugertillid.

– Mange har haft travlt med at affærdige investeringer i detailejendomme, men trods hårdere tider for dele af detailhandlen så skal næsten seks millioner danskere jo have mad på bordet hver dag og have andre fornødenheder. Danskerne har stadig stor købekraft, blandt andet i kraft af den meget høje beskæftigelse. Desuden har fastfoodkæderne faktisk vundet terræn og fået fat i nye kundegrupper under coronanedlukningerne, udtaler Martin Kibsgaard Jensen, der er administrerende direktør i Blue Capital med kontor på Marselis Tværvej i Aarhus, i meddelelsen.

Tomgangen for butikslokaler har gennem det meste af 2021 og 2022 ligget på det laveste niveau i 12 år ifølge Ejendomstorvet.dk.

Lejerne i de 11 udbudte Blue Capital-ejendomsprojekter i 2022 omfatter blandt andre dagligvarebutikker som Coops 365discount og Salling Groups Netto, storbutikker som Elgiganten, Jem & Fix og Jysk samt fastfoodkæder som Burger King og Sunset Boulevard. Årets to sidste projekter blev begge udbudt i december og bestod dels af en 365discount-butik og en OK-benzintank i Silkeborg, dels af to 365discount-butikker i Dianalund og Gørlev på Vestsjælland, den første også med OK-tank.

Martin Kibsgaard Jensen fortæller i meddelelsen, at Blue Capital i 2022 opnår selskabets bedste driftsresultat nogensinde, og han glæder sig over, at investorerne “i et ellers vanskeligt år har taget godt imod de projekter”, Blue Capital har sendt på markedet.

– I Blue Capital samarbejder vi med veldrevne og solide kæder og virksomheder, som tænker langsigtet og derfor gerne indgår lange lejekontrakter, og det giver sikkerhed for investorerne. Vi lægger vægt på at sikre attraktive placeringer med god strøm af kunder og med gode parkeringsforhold, gerne med benzintank og/eller ladestationer til elbiler, udtaler han.

Blue Capital har siden etableringen for 12 år siden udbudt over 90 ejendomsprojekter for samlet lidt over 3 milliarder kroner, typisk med et eller flere butikslejemål med uopsigelige lejekontrakter på 10-15 år og med lejeregulering i takt med inflationen med lejere, der betegnes som “økonomisk solide”.

Blue Capital udbød den 20. december et projekt med en 365discount-butik og en OK-tank i Dianalund. Foto: PR.
Blue Capital udbød den 20. december et projekt med en 365discount-butik og en OK-tank i Dianalund. Foto: PR.

Projekterne er udbudt som såkaldte kommanditselskaber eller K/S’er med op til 10 investorer. Typisk er der tale om velhavende og lokale privatpersoner. Blue Capital administrerer næsten alle de udbudte ejendomsprojekter og udvidede derfor i sommer sin administrationsafdeling.

Geografisk er de 11 udbudte ejendomsprojekter fra Blue Capital i 2022 spredt ud over det ganske land fra sjællandske Haslev i øst til Thisted i vest og fra Brønderslev i nord til Rødekro ved Aabenraa i syd. Det største projekt til 78,5 millioner kroner omfattede en Jem & Fix-butik, Fitness World samt showroom, kontor og lager til Rigtig Kaffe i Aarhus-forstaden Tilst.

Ejendomsprojekter fra Blue Capital i 2022

Måned By Butikker Pris
Januar Haslev SuperBrugsen, OK benzintank og outlet-butik 39 millioner kroner
Februar Brønderslev Dollarstore-storbutik 35,4 millioner kroner
April Kalundborg Elgiganten 31,2 millioner kroner
Maj Thisted Elgiganten og T.Hansen 47,7 millioner kroner
Juni Tilst (Aarhus) Jem & Fix, Fitness World og Rigtig Kaffe (delvis nybyggeri) 78,5 millioner kroner
August Bjerringbro Jysk-storbutik 19,5 millioner kroner
September Granaa Netto samt flere mindre butikker og kontorlokaler 50,5 millioner kroner
November Rødekro (Aabenraa) Sunset Boulevard (med solceller, ladestation til elbiler) 17 millioner kroner
November Haderslev Burger King 16,2 millioner kroner
December Silkeborg 365discount-butik (om-/tilbygning) og OK-tank/vaskeanlæg 25,8 millioner kroner
December Gørlev og Dianalund på Vestsjælland To 365discount-butikker samt OK-tank 35,4 millioner kroner

Kilde: Blue Capital.