Blue Capital sætter rekord efter udbud af detailejendom i Frederikshavn. Foto: PR.
Blue Capital sætter rekord efter udbud af detailejendom i Frederikshavn. Foto: PR.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Det tog blot fire dage, da Blue Capital for godt en uge siden udbød en detailejendom i Frederikshavn med Jysk, Gourmet-butikken og en Ingo-tank til private investorer for 25 millioner kroner, selv om markedet med investeringsejendomme efterhånden længe har ligget i dvale.

Det skriver projektudbyderen i en pressemeddelelse.

– Mange private vil gerne investere langsigtet i færdigudviklede ejendomme med solide lejere, lange lejekontrakter og indtægter, som løbende bliver reguleret med inflationen. Ejendommen i Frederikshavn har en god beliggenhed og nyder både godt af byens store opland og af trafikken til færgeruterne mod Norge og Sverige. Det var vores syvende projekt i år, og så mange ejendomme har vi aldrig tidligere udbudt i årets seks første måneder, siger Martin Kibsgaard Jensen, administrerende direktør i Blue Capital.

Med Jysk-ejendommen – som netop er blevet istandsat og udvidet for et par millioner – nåede Blue Capitals projekter i første halvår op på 166 millioner kroner i samlet værdi.

Lejerne i de syv projektejendomme omfatter blandt andre Jysk, Sport 24 og 365discount (alle med to butikker) foruden Elgiganten og Jem & Fix.

Blue Capital samarbejder med blandt andre Netto under Salling Group, med Rema 1000 og T. Hansen samt med fastfoodkæderne Burger King og Sunset Boulevard.

– Detailkæderne får frigjort driftskapital, som før var bundet i mursten, når de lader andre eje bygningerne. Vi lægger vægt på at samarbejde med veldrevne og solide kæder og virksomheder, som tænker langsigtet og derfor gerne indgår lejekontrakter på 10-15 år, hvilket giver stor sikkerhed for vores investorer. Et andet fokuspunkt for os er at sikre attraktive placeringer med god strøm af kunder, med gode parkeringsforhold og gerne med benzintank og/eller ladestationer til elbiler, siger Martin Kibsgaard Jensen.

Blue Capital har siden etableringen i 2010 udbudt over 100 projekter til en samlet værdi på 3,4 milliarder kroner, typisk med en eller flere lejere inden for detail eller fastfood.

Alle projekter er udbudt som såkaldte kommanditselskaber eller K/S’er med op til 10 investorer, ofte velhavende privatpersoner og tit fra samme område som projektejendommen.

Blue Capital administrerer næsten alle de udbudte ejendomsprojekter, og i samarbejde med investorerne bliver ejendomme jævnligt modernisereret eller udvidet og får fx opsat solceller og ladestandere.

Ejendomsprojekter fra Blue Capital i første halvår 2024

· Udbudt juni – Frederikshavn – Jysk, Gourmet-butikken og Ingo-tank – bygning renoveret og udvidet, projektværdi 25 millioner kroner.

· Maj – Struer – Sport24 og Jysk – nybyggeri, 35 millioner kroner.

· Maj – Vildbjerg v/ Herning – 365discount – 15,8 millioner kroner.

· April – Børkop v/ Vejle – jem & fix – nyopført byggecenter, 20 millioner kroner.

· Marts – Vejle – Elgiganten – 42,9 millioner kroner.

· Februar – Aabybro (Nordjylland) – Sport 24 og ladestandere – nybyggeri, 12,5 millioner kroner.

·  Januar – Rudkøbing (Langeland) – 365discount – 14,4 millioner kroner.

· 2023 (hele året) – 12 projekter til i alt 371 millioner kroner.

Kilde: Blue Capital.