Bofællesskab i Ørestad Syd melder udsolgt

Eco Village står i samarbejde med FB Gruppen for boligprojektet Grønne Eng i Ørestad Syd. Alle andelsboliger og ejerlejligheder i bofællesskabet er solgt.

I april 2017 vandt Eco Village grundstykket i Ørestad Syd, hvor bofællesskabet ”Grønne Eng” nu rejser sig.

I denne uge var der rejsegilde på det 7.470 kvadratmeter store projekt, der bygges af HLH Entreprise og er tegnet af Tegnestuen Vandkunsten i samarbejde med Akademiingeniør Svend Poulsen.

Projektet omfatter 41 andelsboliger og 34 ejerlejligheder i et to-seks etager højt byggeri med ni rækkehuse i to etager, otte rækkehuse i tre etager og 58 etageboliger.

Bofællesskabet Grønne Eng i Ørestad Syd melder udsolgt. I denne uge var der rejsegilde. Foto: PR.
Bofællesskabet Grønne Eng i Ørestad Syd melder udsolgt. I denne uge var der rejsegilde. Foto: PR.

De i alt 75 boliger bliver mellem 41 og 116 kvadratmeter store. Ifølge en pressemeddelelse fra FB Gruppen er alle boliger solgt.

– Æren tilfalder Eco Village og de kommende beboere. Vi har i FB Gruppen alene haft til opgave at være den økonomiske hånd under projektet, sagde administrerende direktør Hans-Bo Hyldig fra FB Gruppen ifølge pressemeddelelsen i sin tale ved rejsegildet.

– Der har været mange sten på vejen, men med rejsegildet i dag markerer vi, at vi er kommet et væsentligt skridt tættere på målet – også selv om en bred skare af politikere satte en stopper for den oprindelige tanke om at planlægge bofællesskabet som et andelsboligprojekt ved at ændre regelsætte for andelsboliger således, at markedet for nybyggede andelsboliger stort set forsvandt, sagde han videre.

Det er imidlertid lykkedes at etablere halvdelen af boligerne i Grønne Eng som andelsboliger.

– Andelsboligformen er i min optik det bedste grundlag for et bofællesskab, da beboerne ejer ejendommen i fællesskab. Og det er mit håb, at det samlede bofællesskab vil fungere, når det nu både har ejer- og andelsboliger, men det tror jeg, at det kommer til, sagde Hans-Bo Hyldig

Bofællesskabet Grønne Eng i Ørestad Syd. Visualisering: Vandkunsten.
Bofællesskabet Grønne Eng i Ørestad Syd. Visualisering: Vandkunsten.

Rikke Møller Andersen fra arkitektfirmaet Vandkunsten rettede en tak til FB Gruppen og Eco Village for at bevare troen på projektet på trods af mange udfordringer med blandt andet lokalplaner på vejen.

– Vi er utroligt glade for, at Grønne Eng er nået så langt, fordi vi en overgang ikke troede, at det ville blive til noget. Men vi er glade for, at FB Gruppen og Eco Village troede på projektet. Jeg er sikker på, at det her vil blive et rigtig godt alternativ til andre lejlighedsbyggerier i Ørestaden, sagde Rikke Møller Andersen ifølge pressemeddelelsen.

Byggeriet certificeres til DGNB Guld og opføres i materialer, der enten er certificeret som Svanemærkede, EcoLabel eller Blomsten.

Ud over bofællesskabet Grønne Eng i Ørestad står FB Gruppen bag byggeriet af 3.000 boliger på Grønttorvet i Valby, ligesom de er i gang byggeriet af 1.000 boliger i Holbæk kommune og 1.800 boliger i Nærheden i Høje-Taastrup Kommune.

Herudover arbejder FB Gruppen med bydels- og boligprojekter i blandt andet Ballerup, Bjæverskov, Gentofte, Ørestad, Stenløse og Charlottenlund.