Bravida skal lave installationer i Nordhavnstunnelen. Foto: PR.
Bravida skal lave installationer i Nordhavnstunnelen. Foto: PR.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

MT Højgaard Danmark og belgiske Besix står i spidsen for det internationale hold, der står for udbygningen af nordhavnstunnelen i joint-venture partnerskabet Besix-MTH JV.

Partnerskabet har tildelt Bravida Danmark opgaven med at udføre installationerne. Der er tale om en opgave til mere end 200 millioner kroner. Det oplyser teknikentreprenøren i en pressemeddelelse.

Bravidas forretningsområde Special Projects – Project Management Office (PMO) har været med til at udvikle projektet i samarbejde med Besix-MTH JV. Den nye etape går fra Svanemøllen til Nordhavn i København.

Bravidas opgave omfatter blandt andet installationer af VVS, el, ventilation, vejbelysning og lyssignaler, oplyses det.

– Vi er stolte af at være en del af dette storstilede projekt, hvor vi skal bruge kompetencer fra flere dele af vores organisation. Det er resultatet af en lang udbudsproces, og det bliver en spændende opgave, der kræver samarbejde mellem forskellige fag og regioner inden for Bravida, udtaler Nikolaj Bøhmer Jensen, Regionsdirektør Entreprise Øst hos Bravida Danmark.

Projekterings- og planlægningsarbejdet er allerede i gang. Produktionen påbegyndes i 2024 og forventes afsluttet i sommeren 2027, hvor tunnelen afleveres til Vejdirektoratet, der er bygherre på opgaven.