Bühlmann overtager Hotel Royal i Aarhus

Bühlmann overtager den 1. maj 2023 Hotel Royal i Aarhus som led i koncernens ambition om at blive en landsdækkende hotelkæde.

Hotelkoncernen Bühlmann, som driver hotel- og gastronomivirksomhed i Jylland med foreløbigt seks hoteller fordelt i Aalborg, Viborg, Aarhus og Holstebro vil være landsdækkende. De er nu klar til yderligere udvidelse af hotelporteføjlen Koncernen overtager Hotel Royal på Store Torv midt i Aarhus.

Udvidelsen sker efter virksomheden de seneste år har konsolideret sig og arbejdet strategisk på at skabe et fundament, der er klar til vækst. Anemette Bühlmann driver Bühlmann-koncernen sammen med sin mand Danni Bühlmann.

– Siden 2019 har vi udvidet med tre hoteller, og med et tilfredsstillende 2022 bag os samt stramt fokus på vores strategi, er vi nu klar til endnu en gang at smøge ærmerne op, og tage et hotel under vingerne. Vi er enormt beærede og stolte over at få lov til at drive et historisk vartegn, som Hotel Royal er i vores øjne, udtaler Anemette Bühlmann i en pressemeddelelse.

Gennemgribende renovering og nye gastronomiske tiltag

Med overtagelsen af Royal er der til efteråret planlagt en gennemgribende renovering for et tocifret millionbeløb.

– Royal er en historisk perle, som går tilbage til 1838. Den historie og de fortællinger som bor i væggene, ser vi som vores fornemmeste opgave at bevare, samtidig med, at vi vil give Royal den kærlighed og det løft, som det både fortjener og behøver. Der skal tilføres noget Bühlmann-DNA, og dermed også nye digitale og bæredygtige løsninger, fortæller Danni Bühlmann.

Ud over renoveringen vil Bühlmann også sætte deres gastronomiske erfaring i spil, hvor de ser store muligheder i at løfte kvaliteten samt invitere byens lokale inden for i de unikke rammer til blandt andet champagnebrunch og “afternoon tea”.

– Konditoriet skal langt udenfor hotellet blive kendt som ekstraordinært kvalitetsmødested i både indretning, kvalificeret betjening og ikke mindst lokale og økologiske kvalitetsråvarer, supplerer Danni Bühlmann.

Det syvende hotel i rækken

Missionen er klar. Bühlmann har de seneste år bygget et fundamentet til deres nuværende og kommende hoteller.

– Fundamentet skal sikre, at gæsten oplever en exceptionel oplevelse af at være hjemmefra, når vedkommende besøger et Bühlmann-hotel. Samtidig er hotellerne unikke og skal kunne tilføje noget nyt til gæstens oplevelse af gastronomi, værtskab, design og grønne løsninger. Vi kommer ikke til at åbne ti ens hoteller – for netop det unikke er med til at gøre forskellen for gæstens oplevelse hos os, udtaler Anemette Bühlmann.

Hotelporteføljen består i dag af herregården Scheelsminde i Aalborg, herregården Nørre Vosborg ved Holstebro, lufthavnshotellet Aalborg Airport Hotel, det nyrenoverede Pier 5 Hotel på Aalborg havnefront, det eksklusive boutiquehotel Villa Provence i Aarhus C og det nybyggede Peak 12 Hotel i Viborg. Dermed bliver Hotel Royal det syvende hotel i rækken, og det andet i Aarhus C. Et historisk vartegn, som ifølge Bühlmann, på de rette hænder rummer uendelige muligheder for udvikling.

Om Hotel Royal i Aarhus

Hotel Royal blev grundlagt i 1838 af Familien Larsen, hvis drømme, visioner og hårde arbejde Hotel Royal fortsat hviler på den dag i dag. Siden 1838 har Hotel Royal leveret kvalitet og service i højsædet, og huset rummer mange timers historie og spændende fortællinger. Hotellet er det ældste i Aarhus og nok også det mest centrale med sin placering på Store Torv overfor domkirken. Hotellet har 69 værelser i kategorierne suiter, superior og standard – alle individuelt indrettet.

Om Bühlmann

Bühlmann-koncernen er de seneste år – med flere på vej – kommet til at omfatte:

• Herregårdshotellet Scheelsminde i Aalborg
• Herregårdshotellet Nørre Vosborg i Vestjylland
• Det eksklusive boutiquehotel Villa Provence i Aarhus
• Lufthavnshotellet i Aalborg, Aalborg Airport Hotel
• Pier 5 Hotel, det tidligere Slotshotellet på Aalborg Havn
• Det nybyggede Hotel Peak 12, der åbnede i august i Viborg

Kilde: Bühlmann.