Byggeriet af over 70 nye familieboliger på Amager er i gang

Godt 148 millioner kroner skulle det almene boligprojekt koste, men stigende byggepriser satte projektet på pause. Nu er byggeriet i gang.

AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Noget forsinket blev byggestarten på SAB Banebo den 6. juni markedet med et fotoarrangement. Fra venstre: Byggedirektør i KAB, Rasmus Jessing, administrerende direktør i AG Gruppen, Bjarke Windeløv Graae, formand for SAB, John B. Sørensen, og overborgmester i København, Sophie Hæstorp Andersen. Foto: PR.
Fra venstre: Byggedirektør i KAB, Rasmus Jessing, administrerende direktør i AG Gruppen, Bjarke Windeløv Graae, formand for SAB, John B. Sørensen, og overborgmester i København, Sophie Hæstorp Andersen. Foto: PR.

De seneste års stigende byggepriser har betydet, at Samvirkende Boligselskaber (SAB) har måttet lægge planer om byggeriet af 71 familieboliger i projektet SAB Banebo på køl.

Det 5.700 kvadratmeter store boligprojekt omfattede oprindeligt 69 boliger og var budgetteret til 148,5 millioner kroner. Men der er altså løbet en del vand gennem åen, siden SAB præsenterede byggeplanerne i begyndelsen af 2021.

Den midlertidige forhøjelse af maksimumbeløbet med 20 procent og muligheden for at gennemføre byggeriet som en delegeret bygherremodel gør dog, at projektet nu kan realiseres.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra KAB, der står for administrationen af SABs 9.000 boliger i hovedstaden.

SAB Banebo opføres af AG Gruppen for SAB. Visualisering: Juul Frost Arkitekter.
SAB Banebo opføres af AG Gruppen for SAB. Visualisering: Juul Frost Arkitekter.

SAB fik tilsagn om skema B i marts 2024, og byggetilladelsen blev hevet i land den 30. april.

– Det har været en lang og svær proces, men det betyder meget for SAB, at vi kan bidrage til den blandede by med 71 gode familieboliger i et attraktivt udviklingsområde et stenkast fra Amager Strand, udtaler John B. Sørensen.

Læs også: Udløb af særlov kan sætte stopper for byggeri af almene boliger i København

Den 6. juni blev byggestarten efter ønske fra AG Gruppen markeret med en ganske lille fotosession. Foruden John B. Sørensen var arrangementet med deltagelse af overborgmester Sophie Hæstorp (S) og administrerende direktør for KAB, Jens Elmelund.

Endeligt deltog Bjarke W. Graae, der administrerende direktør for AG Gruppen, som er delegeret bygherre på projektet, der er tegnet af Juul Frost Arkitekter.

Illustration af gårdmiljøet set fra syd. Visualisering: Juul Frost Arkitekter.
Illustration af gårdmiljøet set fra syd. Visualisering: Juul Frost Arkitekter.

– Det almene byggeri bidrager til at sætte et flot foreløbigt punktum for de private byggefelter, og bidrager dermed til den blandende by, udtaler Bjarke W. Graae i en pressemeddelelse.

De almene boliger opføres på Ved Amagerbanen 17 i udviklingsområdet i Sundbyøster på Amager.

Den nye afdeling kommer til at bestå af et-fem værelses lejligheder på mellem 43 og 110 kvadratmeter.

Huslejen er endnu ikke fastlagt. Oprindeligt var forventningen, at den ville komme til at ligge på omkring 1.210 kroner per kvadratmeter årligt.

De kommende boliger forventes at stå klar til indflytning i oktober 2025.