Elnaz Ehsani, klima- og bæredygtighedschef i Bygma.
Elnaz Ehsani, klima- og bæredygtighedschef i Bygma.

Elnaz Ehsani, der er civilingeniør med speciale i energi og indeklima fra DTU (Danmarks Tekniske Universitet), skal fremover være med til at drive den bæredygtige dagsorden i Bygma. Elnaz har en bred erfaring inden for bæredygtighed, blandt andet som uddannet DGNB-auditor, ligesom hun har indgående kendskab til kravene til Svanemærket byggeri.

Elnaz Ehsani kommer senest fra en stilling som seniorbæredygtighedsspecialist i MT Højgaard. Her har hun rådgivet om bæredygtige løsninger på totalentrepriser inden for byggeriet, og har blandt andet stået for processtyring af en hel produktionslinje for at opnå Svanemærkning. Elnaz Ehsani repræsenterede desuden virksomheden i Green Building Councils materialeudvalg.

Professionel sparring

– Bygma ønsker at fremme udviklingen af det bæredygtige byggeri i Danmark. Ansættelsen af en Klima-og bæredygtighedschef er et vigtigt skridt i vores fortsatte bestræbelser på at være på forkant med kundernes behov for professionel og kvalificeret sparring på området, udtaler Bygma Gruppens koncernchef Peter H. Christiansen.

I Bygma kommer Elnaz Ehsani til at bistå forretningerne i kundedialogen i forhold til bæredygtighed og til at videreudvikle materialer til Bygmas interne bæredygtighedsuddannelse. Hun vil desuden få et tæt samarbejde med Bygmas leverandører omkring bæredygtige produkter.

Grøn materialeleverandør

– Bæredygtighed skal naturligvis gå hånd i hånd med forretningsresultaterne, siger Elnaz Ehsani.

– Men den primære opgave bliver at gøre både organisationen og kunderne trygge ved bæredygtighed, så vi får alle med. Et fortsat stigende antal bygherrer efterspørger sparring og dokumentation omkring bæredygtighed. Dialogen er vigtig, når Bygma fortsat vil skille sig ud som “den grønne materialeleverandør”. Virksomheden har både power, teknologi og materialer, der understøtter denne dagsorden, som jeg ser meget frem til at være med til at eksekvere på.

Elnaz Ehsani bor i Lyngby sammen med sin mand Peter og parrets tre døtre. Familien holder af at rejse og har senest rejst Europa rundt i autocamper. Elnaz Ehsani er desuden gæsteforelæser og censor på DTU.