Carsten Riis bliver ny direktør for Metroselskabet og Hovedstadens Letbane

Metroselskabet og Hovedstadens Letbane får ny administrerende direktør, når kommunaldirektør i Faxe Kommune Carsten Riis til august 2022 tiltræder stillingen.

AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Metroselskabets bestyrelse har i dag udpeget den 46-årige Carsten Riis som ny administrerende direktør med virkning fra 1. august 2022. Det skriver Metroselskabet i en pressemeddelelse.

Dermed skal han stå i spidsen for den fortsatte udvikling af den kollektive transport i hovedstadsområdet – herunder drive og vedligeholde den eksisterende metro, styre udviklingen og anlæg af mere metro samt sikre, at Letbanen kommer godt i gang.

– Med Carsten Riis får vi en administrerende direktør med en stærk profil og mangeårig erfaring med topledelse. Han har solid indsigt i vigtige områder som udvikling af hovedstaden, digitalisering og økonomi og er vant til at begå sig i større organisationer med mange forskellige interessenter og samarbejdspartnere, udtaler  Metroselskabets bestyrelsesformand Jørn Neergaard Larsen.

Carsten Riis er uddannet Cand. Scient. Pol. og kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Faxe Kommune. Tidligere har han været direktør i Ballerup Kommune, og han har desuden haft ledende stillinger i Københavns Kommune, heriblandt som direktør i Teknik- og Miljøforvaltningen.

Han har i sin karriere blandt andet haft fokus på infrastruktur, byudvikling, økonomi og digitalisering, skriver Metroselskabet.

– Sammen med organisationens dygtige medarbejdere, bestyrelser og mange danske og internationale samarbejdspartnere ser jeg frem til at bidrage til en fortsat sikker drift og løbende modernisering af Metroen, den snarlige udvidelse af M4 til Sydhavnen og til en succesfuld åbning af Letbanen, siger Carsten Riis.

Carsten Riis afløser direktør Rebekka Nymark, der påtog sig hvervet som konstitueret administrerende direktør den 1. maj 2022. Direktionen og direktørgruppen i Metroselskabet og Hovedstadens Letbane vil således fra den 1. august 2022 bestå af administrerende direktør Carsten Riis (CEO), direktør Rebekka Nymark, direktør Erik Skotting og direktør Louise Høst.

Fakta om Metroselskabet og Hovedstadens Letbane

Metroen er en afgørende del af københavnernes hverdag, og omkring to millioner passagerer rejser med Metroen hver uge. Passagertallet forventes at stige markant i de kommende år, blandt andet som følge af udvidelsen af M4. Letbanen kommer til at køre på tværs af hovedstadsområdet, og Hovedstadens Letbane er et selvstændigt selskab, der drives parallelt med Metroselskabet.

Ved at dele kompetencer og erfaringer opnår begge selskaber synergi og et stærkere fagligt miljø, der er attraktivt for medarbejderne og selskabernes interessenter. Carsten Riis bliver administrerende direktør i både Metroselskabet og Hovedstadens Letbane.

Fakta om Carsten Riis

  • Født i Herning
  • 46 år
  • Nuværende kommunaldirektør i Faxe Kommune
  • Tidligere karriere: Direktør i Ballerup Kommune og ledende stillinger i Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning samt Sundheds- og Omsorgsforvaltning
  • Uddannet Cand. Scient. Pol fra Aarhus Universitet
  • Gift, bor i Valby og far til tvillinger

Kilde: Metroselskabet.