Casa bygger nye lejeboliger i Lisbjerg for SK Ejendomsudvikling. Visualisering: Gjørtz Andersen Arkitekter.
Casa bygger nye lejeboliger i Lisbjerg for SK Ejendomsudvikling. Visualisering: Gjørtz Andersen Arkitekter.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Fuldt udviklet skal Lisbjerg ved Aarhus rumme intet mindre end 1 million kvadratmeter boliger til 25.000 indbyggere samt 250.000 kvadratmeter erhverv. Bydelen er allerede under hastig forandring fra søvnig forstad til en levende by. De første 1.000 nye indbyggere er flyttet ind i deres nye boliger, og endnu et lille skridt i udviklingen tages snart med Fortehusene, som Casa skal bygge for SK Ejendomsudvikling. Fortehusene består af 80 lejeboliger og har første spadestik i sommeren 2022, skriver Casa i en pressemeddelelse.

– Vi er glade for at have indgået et samarbejde med Casa vedrørende en totalentreprise aftale på vores ene projekt i Aarhus N. Projektet udgør cirka en tredjedel af vores pipeline af projekter, som er klar til at gå i jorden indenfor de kommende 12 måneder med en samlet boligmasse på 252 boligenheder beliggende i Aarhus og trekantområdet, udtaler Kim Branick, SK Ejendomsudvikling, i meddelelsen.

Fortehusene vil have fokus på fællesskaber. Byrummene er indrettet med grønne områder til leg og opholdszoner, som skal fremme naboskabet i bydelen. Et stisystem forbinder området med Lisbjergskolen, så børnene kan komme sikkert i skole.

Bebyggelsen består af toværelses lejligheder i stueplan med egen have til studerende og seniorer, mens børnefamilier kan flytte ind i de fritliggende fireværelses byhuse i to plan. Der er også mulighed for at bo flere generationer under samme tag i et generationshus, der opføres i tre plan.

– Fortehusene er et spændende projekt, der gentænker måden vi bor og lever på. Mange børnefamilier har et ønske om at være tættere på familien, så de kan få hjælp til det praktiske i hverdagen og skabe et dybere bånd mellem den yngste og ældste generation. Generationshuset giver en ramme for den type bæredygtigt fællesskab, siger administrerende direktør i Casa Torben Modvig.

– Aarhus er inde i en fantastisk udvikling, som vi er glade for at være en del af. Vi bygger nye boliger på Trælasten og har købt et andet byggefelt i Lisbjerg, hvor vi bygger rækkehuse og lejligheder. Nu får vi chancen for at sætte endnu et aftryk på et Danmarks største udviklingsprojekter lige nu. Vi glæder os til at gå i jorden, slutter Torben Modvig.

Fortehusene er tegnet af Gjørtz Andersen Arkitekter og bliver DGNB-certificeret. Projektet tager første spadestik i sommeren 2022 og afleveres i foråret 2024.

Fuld fart på Lisbjerg

Udviklingen af Lisbjerg har for alvor taget fart de senere år med letbanens ankomst i 2018, åbningen af den nye skole i 2021 og supercykelstien, der sikrer hurtig transport ind til Aarhus centrum. Aarhus Kommune har planer om at anlægge flere idrætsfaciliteter i den nye forstad, så der er flere aktiviteter for børn og voksne.

Derudover er NREP i gang med at bygge 215 bæredygtige boliger i bydelen, ligesom NREP og Casa står bag bofællesskabsprojektet Plushusene med 226 lejeboliger i form af både rækkehuse, punkthuse og generationshuse.

Boligforeningen Lejerbo står bag projektet Circle House, der omfatter 60 almene boliger, som bygges efter cirkulære principper, og Kuben Management bygger 44 andelsboliger i Lisbjerg. Endeligt er der planer om byggeri af 90 boliger i projektet Kirsebærlunden.