Cembrit solgt til koncern fra Schweiz

Koncernen Swisspearl Group i Niederurnen fra Schweiz køber den danske fibercementproducent Cembrit med hovedsæde i Aalborg.

Swisspearl Group fra Schweiz køber danske Cembrit med tilbagevirkende kraft fra den 1. januar 2022 og skaber dermed den næststørste fibercementproducent i Europa. Det skriver koncernen i en pressemeddelelse.

Cembrit har 1.400 ansatte og med opkøbet får Swisspearl Group i alt 2.600 ansatte.

Opkøbet vil give virksomheden mulighed for fremover at fokusere på vækst og værdiskabelse uden at glemme, hvor Swisspearl Group kommer fra, udtaler Harry Bosshardt, der er administrerende direktør i Swisspearl Group, i meddelelsen.

Swisspearl Group er udelukkende ejet af familien Bernhard Alpstaeg. Familien ejer blandt andet en aktiemajoritet i Swisspor, der er blandt de førende producenter og distributører af isoleringsmaterialer i Schweiz, Polen, Tyskland, Østrig, Rumænien.

Med Cembrit får vi vækst, der vil give os vinger. Det komplementerer Swisspearl Groups eksisterende markedstilstedeværelse perfekt. Efter dette opkøb er vi klar til yderligere vækst – også i geografiske områder, hvor vores tilstedeværelse indtil videre har været begrænset, udtaler Harry Bosshardt.

Parterne ønsker ikke at oplyse, hvor meget Swisspearl Group skal af med for købet af Cembrit. Den schweiziske koncern overtager den nordjyske fibercementproducent fra kapitalfonden Solix, som i 2015 købte Cembrit af FLSmidth.