Constructa går konkurs

Arkitekt- og ingeniørvirksomheden Constructa med base i Silkeborg og en afdeling i Roskilde har indgivet begæring om konkurs.

Ifølge Midtjyllands Avis besluttede bestyrelsen i arkitekt- og ingeniørvirksomheden Constructa på et møde den 25. maj at indgive begæring om konkurs.

“Constructa har som arkitekt- og ingeniørvirksomhed haft nogle særdeles vanskelige betingelser i de forgange to år: En nødvendig turn-around og en efterfølgende Covid-19-periode med udsættelse af indgåede kontrakter, usikkerhed hos kunder og samarbejdspartnere samt tøven med at igangsætte byggeopgaver har betydet, at Constructas indtjening i de forgangne regnskabsår har givet underskud, og at likviditeten er blevet presset”, skriver Constructa ifølge avisen i en pressemeddelelse.

Constructa har hovedsæde i Silkeborg samt en afdeling i Roskilde. Selskabet Constructa Danmark offentliggjorde i begyndelsen af marts 2022 årsrapporten for 2021. Her landede årets resultat efter skat på -1,2 millioner kroner mod et underskud på knap 900.000 kroner i 2020.

Selskabet havde i 2021 et positivt driftsresultat på knap 1,1 millioner kroner, men posten “Indtægter af kapitalandele i tilknyttede virksomheder” bød på et minus på næsten 2,2 millioner kroner.

Bruttofortjenesten i Constructa Danmark var i 2021 på 7,2 millioner kroner mod 5,9 millioner kroner året før.

Ingeniør Lars Hansen og arkitekt Christian Aagaard Nielsen stiftede sammen Constructa i 2008.

Skifteretten har udpeget advokat Torben Krath fra Njord Law Firm som kurator, skriver Midtjyllands Avis.