Danmarks første DGNB Rum-certificering. Foto: Muusfoto.
Danmarks første DGNB Rum-certificering. Foto: Muusfoto.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Vellivs 618 kvm store lejemål på Lyngby Hovedgade 94 1 bærer nu titlen af at være DGNB Rum-certificeret som det allerførste lejemål i Danmark.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra DEAS, som har sikret certificeringen på vegne af pensionskassen.

– I Velliv ser vi et stort potentiale i at sætte fokus på måden, vi renoverer vores ejendomme på. Netop renovering er en af vores største påvirkninger for både miljø og ejendommenes brugere, derfor er det enormt vigtigt at tilgå det med en holdning. Ved at teste DGNB-Rum metoden har vi i højere grad kunne skemasætte og synliggøre overfor ejendommens kommende brugere, at vi har en holdning til blandt andet klima, ressourceforbrug og indeklima, udtaler Kim Revald, Anvarlig for Bæredygtighed i Velliv Ejendomme.

DEAS har som bygherrerådgiver foretaget certificeringsarbejdet i forbindelse med renoveringen.

– DGNB Rum er en milepæl, da den etablerer rammerne for ansvarlige løsninger på lejemålsniveau. Den stiller skarpt på genbrug og genanvendelse ved renoveringer og nyindretninger for at minimere ressourceforbruget gennem lejemålets levetid, hvilket er et vigtigt fokus fremadrettet, siger Frederik Gundersen, DGNB Auditor for DGNB Rum-certificeringen, DEAS.

Bag certificeringen i Vellivs lejemål i Lyngby har en omfattende renovering fundet sted, som foruden genanvendelse har haft fokus på miljø- og klimapåvirkning, sundhedsskadelige stoffer, holdbarhed, driftseffektivitet, indeklima, totaløkonomi, CO2-besparelser og reduceret ressourceforbrug.

DGNB Rum blev lanceret af Rådet for Bæredygtigt Byggeri i år og er målrettet renovering og indretning af enkelte lejemål, som har til hensigt at sætte fokus på ansvarlige løsninger inden for en bygnings indre rammer.

Renoveringsprojektet i Lyngby har fungeret som DGNB Rum-pilotprojekt hos Rådet for Bæredygtigt Byggeri. Processen har givet viden og læring for alle deltagende parter om arbejdet med den nye certificeringsordning.

– Der er ikke nok fokus på bæredygtighedstiltag i mindre renoveringer og nyindretninger til trods for, at der hver dag er lejemål, der skifter hænder, og inventar der skiftes ud. Det er dårligt for miljøet og ofte også unødvendigt. Med DGNB Rum får beslutningstagerne en ramme og et styringsredskab til at sikre, at renoverings- og indretningsprojektet aktivt overvejer og måler på de vigtigste bæredygtighedsparametre, siger administrerende direktør i Rådet for Bæredygtigt Byggeri, Annemarie Munk Riis.