De nominerede til Københavns smukkeste bygge- og byrumsprojekter

Nu kan du stemme på de nominerede til Københavns smukkeste og mest innovative bygge- og byrumsprojekter.

AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Fra den 1. april kan københavnerne stemme på deres favorit blandt otte nominerede bygge- og byrumsprojekter. Københavns smukkeste bygninger er blevet kåret siden 1903, og det er ikke uden grund. Hovedstaden er fyldt med smuk, innovativ og ikonisk arkitektur, der skaber rammerne for byens liv, og det glæder kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å).

Et pionerprojekt af genbrugsmaterialer, midlertidige minimalboliger eller en grøn tilbygning, der er designet til at understøtte fællesskab og sanselighed blandt byens ældre borgere. Det er nogle af de projekter, der er nominerede, og som københavnerne kan stemmes på til årets publikumspris – en pris der hylder smukke og innovative bygge- og byrumsprojekter, der bidrager positivt til byens rum.

– Vi skal påskønne og hædre nybyggerierne i byen for deres sanselige og æstetiske værdier. Bygningerne og pladserne kan være med til at skabe liv og berige vores hverdag med nye tankestrømme og idéer. København skal ikke kun være en by, hvor der er plads til at bo i, men også til at leve i, udtaler , siger kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde i en pressemeddelelse.

– Det er positivt afgørende, at byrum også tænkes sammen med klimaløsninger og rekreative rum. For bæredygtighed og multifunktionalisme er andet og mere end pyntegrønt og kreativitet – det er derimod nødvendigt og vejen frem. Og det er netop derfor, at bygningspræmierings- og publikumsprisen er så vigtige, siger kultur- og fritidsborgmesteren.

Siden 1903 har Københavns Kommune kåret byens smukke bygninger, bymiljøer og anlæg. Med publikumsprisen, der blev indført i 2018, kan københavnerne også stemme på deres favorit blandt de nominerede bygge- og byrumsprojekter.

Afstemningen til publikumsprisen løber fra den 1. april til og med den 27. april på Københavns Kommunes hjemmeside. Her er det muligt at stemme på i alt otte københavnerbygninger og byrumsprojekter. Vinderprojekterne offentliggøres den 29. april 2020 på hjemmesiden.

Fakta

  • Siden 1903 har Københavns Kommune kåret byens smukkeste bygninger, og i 2018 blev publikumsprisen uddelt for første gang. Her løb Axel Towers med publikumsprisen, og i 2019 var det Amaryllis Hus.
  • De nominerede byggerier til årets publikumspris er: Upcycle Studios, CPH Village, Christiansborg Områdesikring, Klarahus Produktionskøkken, Grøndalsvænget Skole, Elefanthuset, Hotel Ottilia samt Skt. Kjelds Plads og Bryggervangen.
  • Afstemningen løber fra den 1. april til og med den 27. april 2020. Du kan stemme på din favorit på: kk.dk/bygningspraemiering.
  • Vinderprojekterne offentliggøres den 29. april på: kk.dk/bygningspraemiering.
  • I præmieringen lægges der vægt på, at byggeriet tager udgangspunkt i lokalområdets særlige karakter og bidrager til oplevelsen af København som en by med kvalitet og bymiljø.