Ejendomsbranchen bakker om op regeringens nye tiltag mod corona

EjendomDanmark bakker op om aftenens tiltag fra regeringen mod corona-virus, men påpeger også, at det er nødvendigt med støtte til de ramte erhverv.

EjendomDanmark støtter op om regeringens hurtige og konsekvente indsats mod coronasmitten. Det gælder også de seneste stramninger og påbud, som betyder lukning af storcentre samt en række butikker og mindre erhvervslejemål som frisører og tandlæger. Men stramningerne koster, og det er vigtigt med lynhurtig hjælp til de ramte, lyder det i en pressemeddelelse fra EjendomDanmark.

– Det er en ekstraordinær situation, som kræver ekstraordinære midler. Men hvis ikke der kommer hjælp til de butikker, små selvstændige og også udlejere, der rammes af de seneste tiltag, så bliver konsekvenserne voldsomme, siger administrerende direktør i EjendomDanmark, Jannick Nytoft, der opfordrer lejere og udlejere til sammen at finde lokale løsninger på situationen.

Han peger på, at den nødvendige lukning af storcentre og butikker vil få direkte følger for de selvstændige indehavere og for udlejerne, som det næste økonomiske led. Derfor er det både positivt og nødvendigt, at der er indkaldt til forhandlinger om hjælp i Folketinget allerede onsdag.

– Kassen vil jo desværre være tom ved dette nødvendige skridt. Der vil ikke være penge til hverken løn eller husleje. Der er risiko for, at ejere af lejemålene kommer til at ende med regningen, når butikker lukkes ned af myndighederne. Derfor en inderlig opfordring til at hjælpe bredt, så regningen ikke blot bliver parkeret hos udlejerne i sidste ende, siger Jannick Nytoft.