Ejendomsmægler i Aalborg får stor bøde

I alt løber bøden op i 600.000 kroner for den nordjyske ejendomsmægler, der var ved at sælge et hus til sin egen mor.

AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Ifølge Nordjyske har Disciplinærnævnet for Ejendomsmæglere idømt ejendomsmægler Kenneth Laustsen fra Aalborg en bøde på 300.000 kroner.

Hans mæglervirksomhed Jysk Mægler ApS får en bøde af samme størrelse, så i alt løber den altså op i 600.000 kroner.

Kenneth Laustsen fik i april 2022 til opgave at sælge et hus i en nordjyske by, og i september 2022 meldte en køber sig på banen.

Ejendomsmægleren gjorde ifølge disciplinærnævnet ikke sin klient opmærksom på, at den interesserede køber var mæglerens egen mor.

Desuden udarbejdede han ifølge nævnet to alternativer til købsaftalen, et med med den korrekte handelspris på 1.335.000 kroner og et med en fiktiv høj handelspris på 1.500.000 kroner.

Formålet med den fiktive handelspris var, at køber af ejendommen skulle kunne opnå højest mulig belåning i et realkreditinstitut, skriver Disciplinærnævnet for Ejendomsmæglere.

Over for avisen erklærer Kenneth Laustsen sig stærkt utilfreds med Disciplinærnævnets afgørelse.

– Den er baseret på forkerte oplysninger. Jeg ønsker ikke at gå i detaljer, men det drejer sig blandt andet om, at man har lagt vægt på udkast til aftaler, siger han.

Han fortæller videre, at der er nye oplysninger på vej, og hvis nævnet ikke vil genoptage sagen, vil han gå videre til domstolene med den.

Sagsbeskrivelsen og kendelsen fra Disciplinærnævnet for Ejendomsmæglere kan læses her.