Boligmarkedet i Aarhus. Foto: © Dansk Byudvikling.
Boligmarkedet i Aarhus. Foto: © Dansk Byudvikling.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Ejerlejlighederne i landets store studiebyer bliver revet væk i disse måneder, lyder det i en pressemeddelelse fra Estate.

Ifølge ejendomsmæglerkæden viser den seneste opgørelse over salgstider i april fra Boligsiden, at ejerlejligheder i landets fire største studiebyer i gennemsnit bliver solgt på under to måneder.

Det går især stærkt i København by, hvor en ejerlejlighed i gennemsnit bliver solgt på bare 38 dage. I Aarhus er salgstiden i gennemsnit 48 dage, i Odense ligger den på 60 dage, og i Aalborg er en typisk ejerlejlighed solgt i løbet af 75 dage.

– Tallene viser med al tydelighed, at ejerlejlighederne i landets studiebyer hurtigt bliver revet af hylderne. Og da disse tal er gennemsnit vil man i mange tilfælde opleve, at lejlighederne på de mest eftertragtede adresser bliver solgt markant hurtigere, udtaler Alexander Falck Winther, der er presseansvarlig i Estate.

Udbuddet af boliger på markedet det laveste i en lang årrække, og ifølge Estate kan forældrekøb derfor være et godt alternativ i et marked, der ellers kan være dyrt og svært for de unge at komme ind på.

– Det har i mange år været svært at finde et sted at bo i de store byer, hvis det alene skal kunne gøres på SU-støtte og et studiejob på siden. Det er blevet ganske normalt at betale over 5.000 kroner om måneden for et værelse, og det gør forældrekøb til et attraktivt alternativ – især med den lave rente, vi har i øjeblikket, siger Alexander Falck Winther.

Held og beslutsomhed

Med lave salgstider og et historisk lille udvalg af lejligheder på hylderne, er budskabet fra den presseansvarlige derfor klart.

– Forældrekøb kan være en ganske fin investering for hele familien, idet købet både dækker et praktisk behov og samtidig kan vise sig som en økonomisk fornuftigt investering. Dog skal du som køber være både hurtig, beslutsom og nok også lidt heldig, siger Alexander Falck Winther.

Han slår påpeger, at man kan man henvende sig til sin lokale ejendomsmægler for at få hjælp.

– Vores mæglere kender ejerboligmarkedet godt, og vi har desuden tæt kontakt til andre mæglere. Ved at bruge en ejendomsmægler i forbindelse med forældrekøb kan du både spare en masse tid, og samtidig har du en faglighed ved din side, som kan hjælpe med boligsøgningen og sørge for, at alt går rigtigt til, siger Alexander Falck Winther.