Energistyrelsen vedtager plan for Hesselø Havvindmøllepark

På baggrund af en miljøvurdering af planen for Hesselø Havvindmøllepark og de indkomne høringssvar har Energistyrelsen har vurderet, at det er muligt at vedtage planen.

Planen for Hesselø Havvindmøllepark beskriver rammerne for den kommende Hesselø Havvindmøllepark i Kattegat. Planen er nu vedtaget.

Det skriver Energistyrelsen i en pressemeddelelse.

Havvindmølleparken skal bestå af vindmøller, kabler samt eltransformerende anlæg og planlægges nettilsluttet ved Hovegård Højspændingsstation.

Havvindmølleparken vil have en samlet kapacitet på 800-1.200 megawatt. Den endelige kapacitet afhænger af vinderen af udbuddet.

Energistyrelsen har foretaget en større arealmæssig justering, siden planprocessen blev sat i gang i 2020. Havvindmølleparkens planområde er rykket fra det oprindeligt udpegede havområde, da undersøgelser ifølge styrelsen viste blød havbund, der ville besværliggøre etableringen af havvindmølleparken.

Den vedtagne plan ligger i et sydligere område, der er vurderet mere velegnet til opstilling af havvindmøller, skriver Energistyrelsen.

Planen fastsætter udelukkende de overordnede rammer for kommende anlægsprojekter for Hesselø Havvindmøllepark og giver i sig selv ikke mulighed for etablering af anlæg.

Energistyrelsens afgørelse kan påklages til Energiklagenævnet frem til den 16. august 2024.

Plan for Hesselø Havvindmøllepark

  • Planen for Hesselø Havvindmøllepark består af opsætning af et antal havvindmøller svarende til 800-1.200 megawatt.
  • Møllerne placeres i Hesselø Bugt cirka 30 kilometer fra Nordsjællands kyst, cirka 30 kilometer fra Anholt, cirka 35 kilometer fra Djursland og cirka 33 kilometer fra den svenske vestkyst.
  • Der planlægges søkabler til Gilbjerg Hoved i Nordsjælland. Ved Pårup etableres eventuelt en ny højspændingsstation. Herfra planlægges nedgravede landkabler til Hovegård Højspændingsstation nord for Ballerup. Denne station udbygges.
  • Hesselø Havvindmøllepark forventes at være i fuld drift senest ved udgangen af 2030.

Kilde: Energistyrelsen.