Administrerende direktør i entreprenørvirksomheden VAM, Allan Hougaard. Foto: PR.
Administrerende direktør i entreprenørvirksomheden VAM, Allan Hougaard. Foto: PR.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Entreprenørvirksomheden VAM fra Djursland omsatte i 2022 for 282 millioner kroner, hvilket er et fald i forhold til 2021, hvor omsætningen var på rekordniveau med 293 millioner kroner. Da den lavere omsætning var forventet, betegner ledelsen omsætningen som tilfredsstillende. Til gengæld lander årets overskud på 307.000 kroner, hvilket er væsentligt lavere end forventet og betegnes dermed som utilfredsstillende. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

– Som alle andre har vi været hårdt ramt af uforudsete forhold som Covid-19 og krigen i Ukraine. Førstnævnte betød restriktioner og udfordrende arbejdsvilkår, mens krigen i Ukraine har medført store prisstigninger, forsinkede leverancer og mangel på reservedele til vores maskiner. Derudover har en række langvarige projekter belastet os økonomisk, fordi de blev prissat, da verden så anderledes ud, forklarer administrerende direktør i VAM, Allan Hougaard, der som andre inden for bygge- og anlægssektoren også peger på udfordringen med at få kvalificeret arbejdskraft.

På trods af op til flere benspænd i 2022 har ledelsen tiltro til markedet og ser positivt på 2023.

– Sidste år var ekstraordinært, men vi har fokuseret forretningen og kan allerede nu se frem mod en solid ordrebeholdning her i 2023. Vi har aktiviteter nok til at kunne opfylde vores forventninger og regner med at afslutte året med et positivt resultat, udtaler Allan Hougaard.

Allan Hougaard glæder sig da også over at have fornyet en række rammeaftaler med kunder, som virksomheden har langvarige samarbejdsrelationer med. VAM udfører opgaver som kloakering og fjernvarme, men indgår også i mere specialiserede projekter som opførelsen af et renseanlæg i Branderup eller jordarbejde i forbindelse med etableringen af Universitetsbyen i Aarhus.

– Vi har en god blanding af klassiske entreprenøropgaver og mere specialiserede projekter. Denne spredning er både god for forretningen og for vores medarbejdere, der har mulighed for stor variation i arbejdsopgaverne, udtaler Allan Hougaard.

Succes med rammeaftaler

Netop rammeaftaler og partneringsamarbejder, hvor parterne i fællesskab samarbejder om at definere opgaverne, ser Allan Hougaard, som et rigtig godt match med VAMs kerneopgaver.

– Det ligger i vores DNA at samarbejde, og derfor kalder vi os også en samarbejdsentreprenør. Vores erfaring er, at et tæt samarbejde fremmer kvaliteten i opgaveløsningen og højner i sidste ende også medarbejdernes arbejdsglæde og faglige stolthed, fordi de gerne vil levere et ordentligt stykke arbejde, konstaterer Allan Hougaard.

VAM blev etableret i 1953 og har hovedkontor i Auning samt afdelinger i Aarhus, Ebeltoft og Randers.