Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom hos Tekniq Arbejdsgiverne.
Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom hos Tekniq Arbejdsgiverne. Foto: PR.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

De foreløbige tal for erhvervstilliden i maj 2020 viser, at det dramatiske fald i april desværre ikke bliver løftet. Erhvervstilliden faldt således fra 95,5 i marts til 50,5 i april, og det tyder på, at maj-tallet ender på 51,3. Det er således stadig et historisk lavt niveau, som blandt andet skyldes stor usikkerhed over for fremtiden.

– Det er helt centralt, at virksomhederne har mest mulig viden om, hvad deres rammevilkår er. Hvornår åbner grænserne? Og hvilke sundhedsmæssige retningslinjer skal vi følge? Hvis der er uklarhed om den slags fundamentale ting, er det enormt svært at tage beslutninger som virksomhedsejer, siger Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom hos Tekniq Arbejdsgiverne, i en pressemeddelelse.

– Derfor bør politikerne lægge nogle langsigtede spor for erhvervslivet. Hvis vi bare slukker for de forskellige midlertidige hjælpepakker til landets virksomheder fra den ene dag til den anden, så kommer det til at give problemer, siger Maria Schougaard Berntsen.

Hos medlemsvirksomhederne i Tekniq Arbejdsgiverne står det klar, at omsætningen daler, ledigheden stiger, og ordrebøgerne tynder ud. De seneste tal viser, at 52 procent af virksomhederne i metalindustrien, 76 procent af vvs- og blikkenslagervirksomhederne og 79 procent af el-installatørerne har oplevet fald i omsætningen på grund af coronapandemien.

– Brancherne kunne i begyndelsen holde sig kørende på de opgaver eller projekter, hvor man allerede var i gang med arbejdet. Men hvis telefonen ikke længere ringer, trækker det spor fremadrettet. Selvom landet er begyndt at genåbne, så er coronakrisen bestemt ikke overstået, siger Maria Schougaard Berntsen.

Tilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling