Erhvervsorganisation: Politikerne har glemt noget i finanslovsaftalen

Regeringens finanslov sætter spot på skolebørns madpakker, men glemmer indeklimaets betydning for indlæringen, lyder det fra erhvervsorganisation.

Finansloven for næste år afsætter penge til at sætte ekstra skub under læringsmiljøerne i folkeskolen, når et udsnit af landets folkeskoleelever fremover kan se frem til offentligt betalt mad i folkeskolerne.

Men selvom skolemad har givet gode erfaringer i Sverige, så overser man en anden stor forskel mellem de svenske og de danske skoler, lyder i en pressemeddelelse det fra Tekniq.

Ifølge brancheorganisationen viser undersøgelser, at det kun er 44 procent af de danske skoler, hvor luftkvaliteten er acceptabel. Til sammenligning er tallet 84 procent i Sverige.

– En næringsrig kost har stor betydning for børns koncentration og læringsevne, men dårlig luftkvalitet koster et års indlæring, inden man er gået ud af 9. klasse – derfor skal der i den grad fokus på mekanisk ventilation, så eleverne ikke sidder og indånder tung luft i klasselokalerne. Den grønne håndsrækning skal vi give børnene, siger Troels Blicher Danielsen, administrerende direktør i Tekniq.

Udover skolemaden har regeringen også penge til genindførelse af håndværkerfradraget til de mange boligejere, der skal træffe en stor beslutning om at investere i energirenovering af deres hjem.

– Det er åbenlyst positivt, at vi giver boligejerne en grøn håndsrækning, for genindførelsen af boligjobordningen vil fremme den grønne omstilling. Det hjælper boligejere med at træffe det nødvendige valg om energiforbedringer som solceller eller varmepumper og dermed reducere deres klimaaftryk, siger Troels Blicher Danielsen, administrerende direktør i Tekniq.

Tilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling