Eurodan-Huse bygger boliger med CO2-reducerende cementtype

I Silkeborg har Eurodan-Huse bygget seks nye typehuse med en CO2-reducerede cementtype, der er udviklet af Aalborg Portland.

Den CO2-reducerende cementtype, Futurecem, der er udviklet af Aalborg Portland, er blevet brugt til at støbe terrændækkene i seks nye typehuse i Silkeborg.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Eurodan-Huse, som har bygget de nye boliger.

Ved at erstatte dele af de traditionelle klinker i cementen med kalkfiller og kalcineret ler opnås ifølge Eurodan-Huse en reduktion i CO2-udledningen på op til 30 procent sammenlignet med traditionel cement.

I dette projekt resulterede brugen af Futurecem i en samlet besparelse på cirka 10.000 kilo CO2 sammenlignet med Rapid cement, skriver Eurodan-Huse.

– Vores kunder køber ikke blot et hus – de køber deres næste hjem, der skal skabe rammerne for det gode liv, udtaler Thomas Dahl, administrerende direktør hos Eurodan-Huse.

Husene på Funder Trindkær er meget forskellige. Der er særligt fokus på lys, og det oplever man blandt andet her i nummer 17, som er opført med atriumgård. Foto: PR.
Husene på Funder Trindkær er meget forskellige. Der er særligt fokus på lys, og det oplever man blandt andet her i nummer 17, som er opført med atriumgård. Foto: PR.

– Med Futurecem kan vi stadig tilbyde boliger af høj kvalitet og holdbarhed, men med et reduceret CO2-aftryk, hvilket ikke blot imødekommer nutidens behov, men også de kommende skærpede CO2-krav i bygningsreglementet fra 2025.

Fra 2025 bliver kravene til byggeriets klimapåvirkning yderligere strammet i bygningsreglementet, hvilket betyder, at alle nybyggerier i gennemsnit skal overholde en grænseværdi på 7,1 kilo CO2-ækvivalenter per kvadratmeter per år mod de nuværende 12 kilo. Det stiller større krav til valget af byggematerialer.

– Det er afgørende for os at kombinere kvalitet og bæredygtighed. Futurecem giver os mulighed for at levere boliger med en lavere miljøpåvirkning uden at gå på kompromis med hverken styrke eller holdbarhed, udtaler Thomas Dahl.

Tilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling