FDB Møbler bliver selvstændigt selskab

Coop gør klar til at mangedoble eksport af klassisk dansk design, og FDB Møbler skilles derfor ud som et selvstændigt aktieselskab.

Coop skiller nu FDB Møbler ud som et selvstændigt aktieselskab. Formålet er blandt andet at styrke virksomhedens position i udlandet, oplyser Coop i en pressemeddelelse.

Som selvstændigt aktieselskab skal virksomheden mangedoble sin eksport.

– Strategien er, at de kommende års vækst skal komme i udlandet. Målet er at ca. halvdelen af vores omsætning skal komme fra eksport om fem år. I dag er den andel under 10 procent. Med FDB Møbler i et selskab reducerer vi kompleksiteten og kan bedre tilpasse os de internationale kunders behov, udtaler administrerende direktør Ole Kiel, FDB Møbler, i meddelelsen.

Siden FDB Møbler vendte tilbage i 2013, er mærket vokset voldsomt. FDB Møbler bliver solgt online på Coop.dk Shopping, hos Danmarks førende design- og bolighuse samt gennem 9 selvstændige butikker i Lyngby, Roskilde, Aarhus, Odense, Aalborg, Gilleleje, Strib på Fyn – og to i centrum i København på henholdsvis Trommesalen og St. Kongensgade

– Vi ønsker at være Danmarks mest ansvarlige møbelmærke. Så selv om vi bliver mere løsrevet fra Coop formelt, så bærer vi værdierne videre, udtaler Ole Kiel.

– I en tid hvor forbrugerne vender sig mod køb-og-smid-væk-kulturen, mærker vi en stærkt stigende interesse for det, vi står for: Klassisk design og bæredygtighed. Det gælder også i stigende grad i udlandet, hvor vi nu er på de to største webshops i Tyskland og til næste år deltager på Europas største møbel- og designmesse, IMM i Köln, for første gang.

Han mener, at FDB Møbler skiller sig ud på markedet med de ikoniske design-klassikere fra blandt andet Børge Mogensen, Jørgen Bækmark og Mogens Koch. Desuden har kæden med nye designs i tidens trend inden for både møbler og boligtilhør skabt af nogle af nutidens bedste danske designere og arkitekter.