FLC-Village. Foto: Femern A/S.
FLC-Village. Foto: Femern A/S.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Byggeriet af Femern Bælt-tunnelen skrider frem, og behovet for medarbejdere
på projektet stiger. Derfor vokser antallet af beboere i FLC-Village også. Det skriver Femern A/S i en pressemeddelelse.

Hovedentreprenøren på Femern Bælt-projektet, Femern Link Contractors, FLC, sørger for indkvartering i FLC-Village med plads til 1.344 beboere. Antallet af beboere er aktuelt tæt på at runde 1.200.

– Vi tilbyder medarbejderne enkeltmandsværelser med eget toilet og bad, high-speed wifi og køleskab. Derudover er der fællesområder i hver blok. Der er blandt andet etableret træningscenter, fysioterapi og et selvbetjeningssupermarked, fortæller Village-manager Jens Tornager, der har ansvaret for driften af FLC-Village, som på mange områder ligner hoteldrift.

Medarbejderne tjekker ind og får tildelt et værelse ved ankomst, og de tjekker ud igen ved
afrejse.

– I perioden hvor medarbejderne bor i Village, får de måltider tre gange i døgnet i vores fire kantiner, hvor vi kan bespise i alt 1.200 personer i timen. Det betyder, at vi skal lave op mod 4.500 måltider mad om dagen. Derudover sørger vi løbende for rent sengetøj, rengøring og vask af arbejdstøj, fortæller Jens Tornager.

Hidtil har FLC-Village haft en lokal underleverandør til at levere mad til medarbejderne,
men netop nu arbejdes der på, at gøre et 88 kvadratmeter stort køkken til at tilberede varm mad klar til brug, udover det eksisterende 500 kvadratmeter koldkøkken, så de mange måltider kan laves i FLC-Village.

– Det har været sjovt og hektisk at få bygget hele logistikken op i FLC-Village, og jeg forventer ikke, at de kommende tre-fire år, hvor der er fuld gang i projektet, bliver mindre hektiske, siger Jens Tornager.

Entreprenørerne på Femern-projektet er forpligtet til at stille en passende boligmulighed til rådighed for dem, der ikke med rimelighed kan pendle.

FLC-Village blev indviet i august 2021, og med enkeltværelser til 1.344 beboere kan det betegnes som Danmarks største hotel.

Danmarks største “rigtige” hotel er dog Cabinn Copenhagen på Kalvebod Brygge. Hotellet i København blev opført i 2019 og har i alt 2.645 sengepladser fordelt på 1.202 værelser, hvor 288 af dem er såkaldte “mini apartments”.

Om FLC-Village

  • 1.344 enkeltværelser på minimum 8,8 kvadratmeter
  • Eget bad og toilet
  • Møbleret med seng og linned
  • Køleskab, klædeskab, skrivebord og stol
  • Trådløst internet
  • Støj- og lysdæmpning
  • Oplukkeligt vindue
  • Fast rengøring af enkeltværelserne og daglig rengøring i fælles områder
  • Fælles områder indeholder fitness, spillerum, frisørshop, fysioterapi, selvbetjent supermarked, fodboldbane med 6 mål, kantiner med køkken.
  • Desuden er der planer om etablering af petanque-baner og udendørs fitness.

Kilde: Femern A/S.