Festival sætter fokus på renovering

Festivalen Håndværk sætter fokus på renovering. Organisationen bag har store forventninger til arrangementet i februar 2025.

Når Håndværk 2025 løber af stablen den 5. og 6. februar, er temaet “Renovering”.

Fremtidens byggeri kræver mindre nyt og mere genbrug, og det stiller håndværkere over for både udfordringer og muligheder, lyder det i en pressemeddelelse fra organisationen bag.

– Renovering er en nøgle til en mere bæredygtig fremtid, fordi det reducerer behovet for nye materialer og mindsker affaldsmængden. Det handler om at udnytte de ressourcer, vi allerede har, og kombinere godt håndværk med klimabevidsthed, udtaler Anders Nielsen, komiker og tidligere tømrer, der skal agere moderator på nogle af de spændende livebyg-seancer, som årets Håndværk har på programmet.

Ud over det renoveringstemaet kan deltagere se frem til oplæg fra blandt andet Britta Korre Stenholt, administrerende direktør i Stark, Mark le Fêvre, komiker, Anders Lund Madsen, Anders Mainz, ejerleder, Casper Kjerumgaard, selvstændig tømrer og træinfluencer, samt Signe Wenneberg, journalist og bæredygtighedsfortaler.

– Håndværk er noget helt særligt, fordi det samler hele branchen og sætter fokus på det gode håndværk. Sidste gang var en stor succes, og jeg er sikker på, at det næste gang bliver endnu bedre – især med temaet om renovering, som er så vigtigt og aktuelt, siger Anders Nielsen.

Mads Okking, udviklingskonsulent i Dansk Håndværk, er også varm fortaler for arrangementet, da han mener, at events med den udførende håndværker i centrum har været en mangelvare.

– Vi var store fans af det, da det startede. Der findes fora, hvor håndværkerne mødes. Men det handler ofte mest om materialer og værktøj. Det er meget forfriskende med et event, som henvender sig til de udførende håndværkere med bæredygtig dagsordenen, for der er ikke mange andre af slagsen, siger Mads Okking.

På Håndværk 2025 kan håndværkere få inspiration til, hvordan man kan genbruge materialer, undgå spild og tage hensyn til både økonomi og miljø.

Tilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling