I august 2020 modtog Lyngby-Taarbæk Kommune en ansøgning fra ridefysioterapeut Charlotte Tardrup Frandsen, som ejer Exmoor Stalden.
Hun vil nemlig gerne kunne udvide faciliteterne på ejendommen med en ny ridehal på 2.100 kvadratmeter og en stald på 815 kvadratmeter.
Politikerne i Byplanudvalget afviste ønsket og opfordrede til en justering af projektet. På baggrund af et revideret projekt satte Byplanudvalget i juni 2021 gang i arbejdet med en ny lokalplan.
Den 6. maj 2025 var sagen på dagsordenen i kommunalbestyrelsen, og her besluttede politikerne at sende lokalplanforslaget i otte ugers offentlig høring.
– En af de ting, vi kæmper med inden for idrætten, er jo, at pigerne fravælger idræt. En af de idrætsgrene, de absolut ikke fravælger, det er ridning. Så det er jo en rigtigt god ting, at vi får endnu flere hestepladser, sagde formand for Byplanudvalget, John Tefke (K), på kommunalbestyrelsesmødet.
Han påpegede videre, at Exmoor Stalden er et af de få steder på Sjælland, der tilbyder hestefysioterapi til blandt andet muskelsvindsramte børn. Exmoor Sportsrideklub har 10 heste og seks ponyer, som er specielt trænede til personer med handicap.
Udvidelsen skal give mulighed for, at der kan etableres flere ridehold, samt at fysioterapiridningen kan udvides, ligesom antallet af opstaldede heste kan forøges.
Der er dog et problem. Området ligger i landzone og inden for i Fingerplanens indre grønne kiler.
Lyngby-Taarbæk Kommune har derfor tidligere henvendt sig til det daværende Bolig- og Planstyrelsen, som svarede tilbage i en mail.
Og for kommunen var svaret umiddelbart nedslående.
Styrelsen ville ikke tage stilling til den konkrete sag, men oplyste blandt andet, at de indre grønne kiler i henhold til fingerplanens § 18 skal “forbeholdes overvejende almen, ikke bymæssig friluftsanvendelse med mulighed for jordbrugsmæssig anvendelse”.
Styrelsen vurderede, “at der ikke i indre grøn kile er plads til flere store areal- og bygningskrævende anlæg, der har lukket karakter, hvis muligheden for almen rekreativ anvendelse ikke skal udelukkes eller begrænses yderligere. Det drejer sig navnlig om golfbaner, ridecentre, kolonihaveområder og idrætsanlæg”.
– Det må vi jo så tage efterfølgende, men jeg synes jo, at det er en rigtigt naturlig ting, at der kommer nogle stalde i en landzone. Jeg har lidt svært ved at forstå, at det ikke er OK, sagde John Tefke på kommunalbestyrelsesmødet.

Lyngby-Taarbæk Kommunes forvaltning anser det for sandsynligt, at staten vil vil modsætte sig en vedtagelse af lokalplanen med den gældende Fingerplan 2019.
By, Land og Kirkeministeriet har dog igangsat en revision af Fingerplan 2019 med henblik på at vedtage en ny Fingerplan i 2026.
I den forbindelse er hovedstadskommunerne blevet inviteret til at komme med forslag til ændringer af Fingerplanen.
Projektet kræver også dispensation fra skovbyggelinje, fortidsmindebeskyttelseslinje og åbeskyttelseslinje.
Lokalplanområdet ligger inden for Godset Frederiksdals Jorder, som i alt udgør 328 hektar. Jorderne omkring Frederiksdal blev fredet i 1943, så der skal også sendes en ansøgning til Fredningsnævnet.