Flere, men dyrere boliger til salg

Boligkøberne har nu flere boliger at vælge imellem, men til højere priser. Samtidig skal de hurtigere træffe beslutning om at købe. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark.

I løbet af juni måned blev der sat til salg-skilte i vinduerne på 8.454 nye boliger, hvilket er næsten 1.100 flere end på samme tidspunkt sidste år.

Ved udgangen af juni i år var der derfor 41.121 boliger til salg, hvilket svarer til en stigning på 15 procent sammenlignet med sidste år.

Det skriver Finans Danmark i en pressemeddelelse.

– Vi har set en stigning i udbuddet af boliger siden begyndelsen af 2022, og vi nærmer os nu det niveau, vi så før corona. Det er godt nyt for dem, der gerne vil bruge sommermånederne på at finde et nyt hjem, siger Peter Jayaswal, direktør for Realkredit og ejendomsfinansiering i Finans Danmark.

Men selv om udvalget er større, er udbudspriserne på boliger højere end for et år siden. Ved udgangen af juni blev et typisk hus på 140 kvadratmeter udbudt til salg for næsten 2,8 millioner kroner. Det er en stigning på næsten 120.000 kroner.

En typisk ejerlejlighed på 85 kvadratmeter bliver nu sat til salg til 3,5 millioner kroner. Det er knap 150.000 kroner mere end for et år siden.

Samtidig skal man som køber være klar til lidt hurtigere at skrive under på en købsaftale, når drømmeboligen er fundet.

Udbudstiden for huse er faldet med en uge sammenlignet med juni sidste år, og de er nu i gennemsnit til salg i lidt over seks måneder. For dem, der er på udkig efter en lejlighed, er beslutningstiden blevet to uger kortere. Ved udgangen af juni var udbudstiden for ejerlejligheder på knap fem måneder.

– Vi ser hvert år, at der kommer mere gang i boligmarkedet i løbet af foråret og forsommeren. Desuden har vi set, at renterne i de seneste måneder er faldet en smule, flere er kommet i arbejde, og en del danskere har fået lønstigninger. Det kan bidrage til at øge optimismen hos køberne og dermed skubbe priserne opad, siger Peter Jayaswal.