Føtex åbner en selvbetjeningsbutik på Tordenskjoldsgade på Trøjborg i Aarhus. Foto: Salling Group.
Føtex åbner en selvbetjeningsbutik på Tordenskjoldsgade på Trøjborg i Aarhus. Foto: Salling Group.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

I oktober 2024 åbner føtex sin første betjeningsløse butik nogensinde. Føtex Go er navnet på butikken, der slår dørene på Tordenskjoldsgade på Trøjborg i Aarhus. Der vil være tale om en mindre butik på blot 120 kvadratmeter.

I samarbejde med en udenlandsk techvirksomhed er den nye Føtex klar med en kamerateknologi, der for første gang ser dagens lys på det danske dagligvaremarked.

Det skriver Salling Group i en pressemeddelelse.

Inspirationen til den nye butik er hentet fra udlandet i blandt andet Polen, Storbritannien og Tyskland. Føtex vurderer, at teknologien nu er så god, at konceptet er modent nok til at blive introduceret over for kunderne.

– Den nye betjeningsløse butik skal ses som et supplement til vores øvrige varehuse, der skal give vores kunder ny og helt unik indkøbsoplevelse, fordi vi tror på, at tiden nu er moden, udtaler direktør i Føtex, Morten Møberg.

– Vi har valgt Aarhus som første by, fordi det er en storby med en kundegruppe, som passer godt til konceptet, og fordi vi har fundet en attraktiv placering til butikken. Vi tror på, at teknologien og den udvidede åbningstid vil appellere til rigtig mange kunder, der mangler det sidste i køleskabet – også udenfor normal åbningstid.

Lige nu er man i gang med at færdiggøre den sidste teknik, så alt er klar, når butikken åbner til efteråret.

For at handle i den nye Føtex skal kunderne scanne sig ind med deres betalingskort, når de kommer til butikken. Derfra kan kunden handle ind i et mere end 1.000 varer i form af alt fra pasta til færdigretter og vin.

Når man er færdig med at vælge sine varer, kan man blot forlade butikken. Kameraer i loftet har nemlig automatisk registreret, det man har lagt i sin indkøbspose. Det betyder også, at hvis kunden fortryder købet af en vare og sætter den retur på hylden, vil det blive registreret og fjernet fra kvitteringen.

Hvis man ønsker at købe alkohol/varer med aldersbegrænsning, foregår det i et separat område i butikken. Man får adgang til området ved at registrere sig med MitID for at sikre alderen.

Første åbning sker i Aarhus, hvorefter der tages til stilling, hvorvidt og hvordan det er skalerbart og klar til åbning på flere adresser.