Administrerende direktør og partner i Fokus Asset Management, Tonny Nielsen. Foto: PR.
Administrerende direktør og partner i Fokus Asset Management, Tonny Nielsen. Foto: PR.

Fokus Asset Management køber Heimdal Nordic som led i en strategi om at kunne dække alle aspekter indenfor ejendomme i Norden, fremgår det af en pressemeddelelse fra parterne. Overtagelsen af Heimdal sker i forlængelse af købet af den svenske investerings- og kapitalforvalter Scius Partners i marts 2022.

– Akkvisitionen af Heimdal Nordic er et yderligere skridt i realiseringen af vores strategiske mål om at dække hele Norden inden for investment, asset management og gælds asset management. Vi ser frem til at forene kræfterne med teamet hos Heimdal Nordic og ekspandere vores forretning i Norden, udtaler administrerende direktør og partner i Fokus Asset Management, Tonny Nielsen, i meddelelsen.

Heimdal Nordic blev etableret af Peter Lilja i 2017. Den danske gælds asset manager og rådgiver har fokus på finansiering af ejendomme. Selskabet arbejder med alle aspekter inden for ejendomsfinansiering; lige fra finansieringsrådgivning, kapitalfremskaffelse og asset management til håndtering af nødlidende gæld og etablering af platformsløsninger for institutionelle investorer, fremgår det af pressemeddelelsen.

Samarbejdspartnerne omfatter danske pensionskasser, internationale og danske investorer såvel som globale investeringsbanker.

Fokus Asset Management leverer i dag services, der optimerer afkastet for de investorer, der ejer og driver ejendomme, og Heimdal Nordic leverer services rettet mod optimering af afkast for de investorer, der søger eksponering mod ejendomme ad finansieringsvejen. Gennem længere tid har direkte lån til ejendomme været en voksende aktivklasse i USA og Europa og nu også i stigende grad i Norden – og sammen med Heimdal Nordic kan Fokus

Gruppen vil nu hjælpe samarbejdspartnere med at skabe afkast fra ejendomme – uanset om det sker via køb eller finansiering.

– At arbejde med institutionelle investorer betyder, at der skal fokuseres på at skabe stabile, gode afkast, men også at god governance og compliance er en forudsætning for overhovedet at drive forretning. Ved at forene vore kræfter med Fokus Gruppen vil vi styrke vores ståsted og dermed muligheden for at tilbyde vores samarbejdspartnere optimale, risikojusterede afkast i det Nordiske ejendomsinvesteringsunivers, udtaler Peter Lilja, administrerende direktør hos Heimdal Nordic.

Peter Lilja og Heimdal Nordics ledelse fortsætter i selskabet og vil også fremadrettet tage del i selskabets og Fokus Gruppens videre ekspansion.

Heimdal Nordic teamet har deltaget i transaktioner indenfor ejendomsfinansiering med samlede værdier for mere end 35 milliarder kroner, og selskabets otte medarbejdere har i dag 4,3 milliarder kroner under forvaltning.

Heimdal Nordic og Fokus Gruppens samlede forretning er på 37 milliarder kroner under forvaltning, og medarbejderstaben består samlet af 75 medarbejdere.

Allerede i dag har Fokus Gruppen og Heimdal Nordic forretningsaktiviteter i tre af de nordiske lande – Danmark, Sverige og Finland.

Den nordiske strategi om at blive den førende full-service investment og asset manager i Norden forventes at føre til yderligere ekspansion allerede i år hen mod målet om at tilbyde investorer ubegrænset adgang til alle ejendomsrelaterede investeringer i Norden, fremgår det af pressemeddelelsen.

Fokus Asset Management blev rådgivet af Kromann Reumert om juridiske forhold og Deloitte om finansiering og skattemæssige forhold. Heimdal Nordic blev rådgivet af Accura om juridiske forhold og InfoRevision og BDO om henholdsvis finansiering og skattemæssige forhold.