Området på Arsenaløen, hvor et nyt frivillighus for foreninger, der arbejder med børn og unge skal opføres. Foto: PR.
Området på Arsenaløen, hvor et nyt frivillighus for foreninger, der arbejder med børn og unge skal opføres. Foto: PR.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Med overtagelse af hele Spejdercenter Holmen i 2022 har Det Danske Spejderkorps fået mulighed for at udvikle ”Fællesskabet Arsenaløen” midt i København. Med bevillingen på 17 millioner kroner fra A.P. Møller Fonden kan arbejdet nu for alvor komme i gang.

Pengene skal gå til et frivillighus for foreninger, der arbejder med børn og unge, fremgår det af en pressemeddelelse fra Det Danske Spejderkorps.

Mathias Faaborg, spejderchef i Det Danske Spejderkorps, udtrykker stor taknemmelighed.

– Det er projektets vision at styrke arbejdet med at skabe modige børn og unge – både nationalt og lokalt. Ansatte og frivillige i børne-, unge- og friluftsorganisationer kan lære meget af hinanden, og det styrker vi rammerne for med Fællesskabet Arsenaløen, udtaler han.

Frivillighuset skal fungere som mødested for frivillige fællesskaber, foreninger og organisationer, der arbejder med børn og unge. Der skal være plads til både kurser, workshops og det daglige arbejde.

– Som spejdere ved vi, at vi sammen kan mere. Nu får vi nogle rammer, hvor engagerede frivillige fra mange foreninger får mulighed for at arbejde sammen på kryds og tværs. Det er vi sikre på vil skabe inspirerende fællesskaber, hvor vi kan styrke det frivillige arbejde og i sidste ende bidrage til at vi får flere modige børn og unge, udtaler Kristine Clemmensen-Rotne, spejderchef i Det Danske Spejderkorps.

Projektet rummer ud over etablering af et nyt frivillighus også en plan for flere kontorpladser, som skal lejes ud til børne- og ungdomsorganisationer.

Det Danske Spejderkorps står selv for udviklingen af det nye kontorfællesskab.

Arbejdet med at finde arkitekter og rådgivere er allerede i gang, og det forventes, at projektet bliver færdigt i etaper over de kommende to år.