For tredje måned i træk gives der mindre afslag på boligprisen

Efter et år med faldende nøgletal på boligmarkedet er det igen begyndt at lysne med positiv udvikling det seneste kvartal. Ejendomsmægler mener, at optimismen og tilliden er på vej tilbage.

Det er blevet lidt mindre nedslående at være boligsælger nu, end det var for blot tre måneder siden, hvis man skal tro en pressemeddelelse fra ejendomsmæglerkæden Estate.

Fra årsskiftet til og med udgangen af marts måned er størrelsen på de afslag i pris, der gives i forbindelse med bolighandler, nemlig faldet måned for måned, viser de nyeste tal fra Boligsiden.dk.

I december blev der ved salg af ejerlejligheder i gennemsnit givet et afslag på 1.744 kroner per kvadratmeter, mens det ved udgangen af marts ligger på 1.467 kroner per kvadratmeter. For villaer er det gået fra 970 kroner per kvadratmeter til 862 kroner per kvadratmeter, mens det for fritidshuse er gået fra 1.575 kroner per kvadratmeter til 1.237 kroner per kvadratmeter.

Ifølge Estate viser udviklingen, at boligmarkedet er ved at have rystet vintermånedernes nedtur af sig.

– I næsten et år er priserne faldet, størrelsen på afslagene og salgstiderne steget i en grad, så de fleste har været bekymrede for, hvordan det kunne ende, men med disse nye tal er der grund til at vende mundvigene opad og se fremad med større fortrøstningsfuldhed, siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Estate.

Selvom trenden er normal for årstiden, mener han, at det netop i år skal tillægges større betydning.

– Vi har oplevet en inflation af hidtil usete dimensioner med galoperende renter og energipriser, som har sendt boligmarkedet mere eller mindre til tælling. Vi har stadig forholdsvis høj inflation og renter, så når vi trods alt ser, at tallene viser den modsatte tendens, må vi se det som en tegn på optimisme, siger Thomas Hovgaard.

Netop optimisme mener han er afgørende for, at boligmarkedet retter sig.

– Hvordan det går på det danske boligmarked, er vanvittigt vigtigt for dansk økonomi. Når boligsalget stagnerer, betyder det nemlig også, at en masse økonomisk aktivitet falder som følge af nedgangen. Det handler i høj grad og tillid til, at man kan handle bolig og sikre den investering, som for langt de fleste er den største, de nogensinde komme til at foretage sig, og nu ser det ud, som om tilliden omsider er på vej tilbage, siger Thomas Hovgaard.

Tilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling