Forpagtere af Kosmorama er fundet

Halsnæs Kommune har fundet de forpagtere, der skal drive den lokale biograf i Frederiksværk. Og kommunen skulle ikke lede så længe.

Det bliver Biografkompagniet Frederiksværk I/S, der skal stå for driften af biografen Kosmorama i Frederiksværk. Det er resultatet af den aftale, som Halsnæs Kommune netop har indgået, efter forpagtningen har været udbudt i konkurrence.

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Biografkompagniet Frederiksværk I/S har siden sommeren 2022 stået for den midlertidige forpagtning af Kosmorama.

– Det er skønt, at vi kan få lov til at blive, for vi er faldet rigtig godt til i Frederiksværk. Man mærker tydeligt, at folk bakker op om biografen her. Der er et stort potentiale i Kosmorama, som vi nu får bedre mulighed for at udnytte med de investeringer, der følger med forpagtningsaftalen, udtaler Henrik Larsson fra Biografkompagniet Frederiksværk I/S.

Med den nye aftale er forpagtningen af biografen sikret for de kommende fem år. Det glæder formand for Udvalget for Kultur, Idræt og Demokrati Helle Lunderød (S).

– Vi kan også glæde os over, at det er engagerede og erfarne kræfter, der kommer til at drive biografen. Det er vigtigt, for en velfungerende biograf er med til at understøtte kommunens vision om at have levende bymiljøer, der er attraktive både for vores borgere og dem, der besøger os i Halsnæs, udtaler Helle Lunderød.

Den nye forpagtningsaftale træder i kraft den 15. marts 2024. Som en del af aftalen har byrådet afsat penge til nye biografstole allerede i 2024.

I den kommende tid investeres der desuden i et nyt lærred, lydanlæg og filmfremviser i tæt dialog med forpagterne.