Forsinket supersygehus i Odense bliver markant dyrere. Foto: Region Syddanmark.
Forsinket supersygehus i Odense bliver markant dyrere. Foto: Region Syddanmark.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Et enigt regionsråd i Region Syddanmark har godkendt en aftale mellem regionen og totalentreprenøren Odense Hospital Project Team (OHPT) om, at totalentreprenøren får udsat afleveringstidspunktet for det nye OUH med 12 måneder. Det oplyser regionen i en pressemeddelelse.

Region Syddanmark har indgået en aftale med OHPT om, at de får udsat afleveringstidspunktet for den del af sygehuset, som totalentreprenøren står for, med 12 måneder. Den hidtidige aftale var, at OHPT skulle aflevere nøglerne til det nye OUH i perioden august 2023 til november 2023. Ifølge den nye aftale skal totalentreprenøren nu aflevere nøglerne til Region Syddanmark i perioden august til november 2024.

Coronapandemien og og krigen i Ukraine har givet store udfordringer, lyder det fra regionen.

– Alle, der står med et byggeri, har oplevet prisstigninger som følge af inflationen og mangel på byggematerialer. De samme udfordringer står vi med i forhold til det nye universitetshospital. Selve byggeriet har stået på i tre år, og det er nu meget tydeligt at fornemme, hvordan det nye sygehus kommer til at se ud. I Region Syddanmark vil vi gøre alt for at bygge det sygehus, vi hele tiden har arbejdet hen imod. Derfor har vi indgået en tillægsaftale med totalentreprenøren, der gør, at vi sammen kan nå godt i mål og få bygget et universitetshospital, der kan måle sig med de bedste sygehuse i Europa, udtaler regionsrådsformand i Region Syddanmark Stephanie Lose (V) i meddelelsen.

Region Syddanmark forventer at få en merudgift på 310 millioner kroner som følge af dette. Det er et forhold, som hverken regionen eller OHPT har haft indflydelse på.

Som en del af aftalen mellem Region Syddanmark og OHPT kompenseres totalentreprenøren desuden med 177 millioner kroner for ekstra udgifter, som skyldes udefrakommende forhold. Hertil kommer blandt andet ekstraudgifter til byggestrøm på grund af højere energipriser.

Samlet set vurderer regionen, at udgifterne til udefrakommende forhold udgør 542 millioner kroner.

Det er på nuværende tidspunkt usikkert, hvad forsinkelsen betyder for, hvornår de første patienter kan behandles på det nye universitetshospital. Som tingene ser ud lige nu, er forventningerne, at det i bedste fald kan ske sidst i 2025 – og alternativt i foråret 2026.

Tilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling